części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 97 4.2PB/LPG ] Czujnik wałka

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 97 4.2PB/LPG ] Czujnik wałka

Post autor: speedanad » 21 kwie 2015, 21:10

Wyjechałem z garażu samochód pracował normalnie po chwili zaczął kuleć, przed wyjechaniem wykasowałem błędy,
17799 Czujnik wałka rozrządu 2 zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

Ale ten cały czas się pojawia, pomimo że wymieniłem czujnik, znalazłem że ktoś tam do wtyczki dolutował kabelek jakiś od instalacji gazowej, ale nawet jak go odłączyłem , to i tak to samo, samochodu nie mogę odpalić, silnik ani się nie blokował ani nic z takich rzeczy, dodam że odpowietrzałem układ może dostała sie gdzieś woda.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2015, 07:39 przez speedanad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 22 kwie 2015, 08:25

Też miałem walnięty czujnik wałka rozrządu ale oprócz tego błędu pokazywał brak zapłonu na 4-rech garach .po wymianie czujnika na nowy wszystko jest OK .
Obejrzyj to .może nie zbyt profesjonalne ale...

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: speedanad » 22 kwie 2015, 17:02

Koledzy wczoraj się zastanawiałem co może być że nie chce odpalić, przeglądałem instalacje rozrywałem peszle, wymieniłem czujnik wałka, i dalej to samo, i pomyślałem sobie że przecież chłopak od którego kupiłem samochód to kompletny idiota, i mnie oświeciło, że pewnie pomimo że pokazuje prawie pół zbiornika paliwa to pewnie debil coś mieszał przy pompce albo przy pływaku żeby pokazywało że jest więcej paliwa do sprzedaży. I kupiłem dziś 10 L pb i pokręciłem chwile i odpalił oczywiście błąd pokazuje 17799 Czujnik wałka rozrządu 2 zwarcie do masy, sprawdzałem w blokach danych GMP pokazuje na zmianę 17,1 17,4 ale silnik odpala i w miarę dobrze pracuje. obroty ma na biegu jałowym 800.

czy jest możliwe że pod kopułką czujnika wałka, kółko co jest z 4 przerwami, są różne rodzaje? bo jak to przekładałem kopułke to widziałem że w abz były przerwy różnych rozmiarów a w akg były wszystkie 4 równo, może od tego mi wywala błąd bo instalacja komputer wszystko jest od akg?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl