[D2 ALL ] [Rozwiązany]Luźna wycieraczka przednia prawa
[D2 ALL ] [Rozwiązany]Luźna wycieraczka przednia prawa
W 8 mojego ojca jest dziwny problem, prawa wycieraczka jest luźna. Na początku myśleliśmy, że ramie się odkręciło, ale jak się nią rusza to ramie chodzi razem z trzpieniem .
Co może być przyczyną ? najbardziej przeraża nas to że to jest tak schowane, że nie można nigdzie podejrzeć co się tam ewentualnie stało .
Co może być przyczyną ? najbardziej przeraża nas to że to jest tak schowane, że nie można nigdzie podejrzeć co się tam ewentualnie stało .
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2015, 13:24 przez Lechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Może wyskoczyło na przegubie . Dawałem kiedyś zdjęcie , zobacz czy wszystko siedzi na swoim miejscu . http://www.a8team.pl/topics16/1833.htm
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Wycieraczki pracują normalnie, tylko słychać puknięcie przy jej pracy (pewno ze względu na ten luz) .
DODANO:
Wycieraczka jest luźna na samej tulei
DODANO:
Wycieraczka jest luźna na samej tulei
Ostatnio zmieniony 28 mar 2015, 09:42 przez Lechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat rozwiązany.
Cały mechanizm jest kiepsko zaprojektowany i trzeba go smarować bo inaczej wyciera się trzpień i tulej i robi się kicha.
Podstawowym problemem mechanizmu wycieraczek są wycierające się elementy, tulei z trzpieniem co z czasem jest powodem powstawania luzu.
Po wymianie tulei jest spoko i chyba nawet udało by się cały mechanizm zregenerować .
Cały mechanizm jest kiepsko zaprojektowany i trzeba go smarować bo inaczej wyciera się trzpień i tulej i robi się kicha.
Podstawowym problemem mechanizmu wycieraczek są wycierające się elementy, tulei z trzpieniem co z czasem jest powodem powstawania luzu.
Po wymianie tulei jest spoko i chyba nawet udało by się cały mechanizm zregenerować .
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz