Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Naprawiłem niedziałające od chyba miesiąca podświetlenie nóg i drzwi <hura>. Przestało działać dwa czy trzy tygodnie po założeniu LED-ów, winowajcą okazała się żaróweczka w drzwiach pasażera, powodowała zbytnie obciążenie instalacji elektrycznej co przyczyniło się też do uszkodzenia przekaźnika i kabelka a to w efekcie końcowym dało totalną ciemność <niewiem>.
Przekaźnik naprawiłem poprawiając dwa zimne luty i wymieniając uszkodzony kondensator, przypalony kabelek został zastąpiony nowym .
Przekaźnik naprawiłem poprawiając dwa zimne luty i wymieniając uszkodzony kondensator, przypalony kabelek został zastąpiony nowym .
Poszła wymiana pasa wieloklinowego, a przy okazji zdjętej dolnej osłony silnika także wymiana łożysk rolek prowadzących i odwracających. W pasku niestety wycięło dwa kliny (przeskok). Jeszcze czeka mnie ustawianie równobieżności kół, bo pompa wspomagania i sprężarka klimatyzacji jakoś tak dziwnie wychodzą ku przodowi. Z pompą wspomagania nie powinno być problemu, gorzej ze sprężarką, bo jest mocowana na tulejach.
Bądź dobry jak chleb.
A ja wczoraj odebrałem nowy podnóżek z serwisu i w wolnej chwili będzie montaż nie warto kupować używki bo nowy 50zł w ASO
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
przyszedl kolejny podlokietnik i uszczelka bagażnika wiec wkrotce montaż bo stara juz swoje przeszla przez 20lat
jeszcze 500km i kolejna zmiana atf w skrzyni i bedzie spokoj.
zamowilem takie cos od 3m
http://www.autogeek.net/3m-transmission ... 08821.html
jeszcze 500km i kolejna zmiana atf w skrzyni i bedzie spokoj.
zamowilem takie cos od 3m
http://www.autogeek.net/3m-transmission ... 08821.html
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- stillbadboy
- Super Klubowicz
- stillbadboy
- Super Klubowicz