![]() |
![]() |
[D3 FL ALL ] Sterownik telefonu - bluetooth
-
- Forum Audi A8
[D3 FL ALL ] Sterownik telefonu - bluetooth
Witam. Podczas aktualizacji MMI w swoim samochodzie wysiadł mi bluetooth (MMI pokazuje kod błędu 152) tzn. sterownik telefonu, który używa bluetooth do komunikacji z tel. komórkowym. I chciałbym aby ktoś mi powiedział gdzie dokładnie szukać tego sterownika bo coś mi ELSA nie chce działać. I wedle VASa trzeba rozłączyć zacisk 15 i 30?! Gdzie one są? I może ktoś mógł by mi podać numer tego sterownika tak żeby pasował do mojego auta. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
W tym rzecz, że próbowałem instalować BTA z drugiej płyty aktualizacji MMI-5570-4L0.998.961 i wgrywało się do chyba 99% albo nawet 100% i było BTA no response czy coś takiego. I próbowałem to robić parę razy i ciągle to samo. MMI po wciśnięciu tel. pokazuje, że "phone is not installed" czy coś w tym stylu, a VAS chyba wyrzuca brak kontaktu ze sterownikiem i w dalszym etapie (jak pisałem wyżej) sugeruje aby rozłączyć zacisk 15 i 30 ale nie wiem gdzie są te zaciski i nie wiem gdzie jest cały sterownik.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Tak, widziałem coś takiego u jednego kolegi.W-a-l-d-e-k pisze:Jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje czy istnieją takie moduły bluetooth żeby obsługiwały funkcję "Throw" czyli przesyłanie muzyki z telefonu po przez bluetooth do MMI?
Co więcej, dzięki temu może on do MMI słać praktycznie wszystko.... np. na smartfonie uruchamia internet i z YT włącza na MMI teledyski.... wszystko pięknie śmiga

Niestety nie mam wiedzy co to za urządzenie <niewiem>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Haha znalazłem zaraz po tym jak skończyłem pisać poprzedniego posta ale nie mam jak tego przetestować bo mój bluetooth nie działa, a nowego jeszcze nie kupiłem. Więc jak ktoś może to przetestować to wklejam link: http://www.sunsetaudi.com/blog/2013/apr ... eaming.htm
trzeba znać angielski i w sumie gość nie pisze jakie to MMI 2 czy 3G, tylko nadmienia, że nie wszystkie bluetoothy są kompatybilne. Więc sprawdzajcie i piszcie.
trzeba znać angielski i w sumie gość nie pisze jakie to MMI 2 czy 3G, tylko nadmienia, że nie wszystkie bluetoothy są kompatybilne. Więc sprawdzajcie i piszcie.