Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- stillbadboy
- Super Klubowicz
Ale wychodzi na to, że to nie jest do automatu. Zarówno w CVT jak i w automacie są elementy trące. W CVT pas, w ASB tarcze - więc według mnie ten preparat nie nadaje się. Poza tym jest napisane, że chroni podzespoły przez tarciem, a w przypadku ASB tarcie jest podstawą działania. Jeśli już koniecznie chcesz coś dodać do skrzyni (a nie jestem przeciwnikiem dodatków, tyle że trzeba je dobierać mądrze), to możesz dodać np. Dodatek ATF 5135 Liquy Moly (link), ewentualnie przy podmianie oleju zastosować specyfik myjący ATF 2512. Oba sprawdziłem - nie krzywdzą skrzyń.
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8
Trzeba trochę pomajstrować, ale ciekawym rozwiązaniem są taśmy ledowe do bagażnika - dają równomierne oświetlenie prawie na całej powierzchni.bastek 4,2 pisze:Założyłem ledy do oświetlenia tablicy rejestracyjnej , bagażnika i oświetlenia przy wsiadaniu i wreszcie jest tak jak być powinno z tym że bagażnik muszę dopracować a błędów na fisie brak
jeszcze oświetlenie w reflektorach przerobię
Bądź dobry jak chleb.
-
- Super Klubowicz
W sobotę wymieniłem uszczelkę pod przepustnicą , wymieniłem także przewód podciśnieniowy od zaworów EGR .
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
A mi się dzisiaj troszkę poszczęściło. Do firmy przyjechał klient bo mu tylne opony lekko o błotniki tarły, okazało się, że ma 20mm dystanse H&R (takich szukałem) ...no więc szybciutko i bez wahania zaproponowałem podmiankę na moje 10mm. Klient się zgodził i tak o to mam idealnie dopasowane koło do nadkola
A ja w ubiegłym tygodniu zmieniłem tylną chromowaną listwę w zderzaku, jeszcze mocniej obniżyłem Audi zakładając zestaw od Fossa bo poprzedni zestaw obniżający nie dawał rady, oraz podprostowałem ciut felgi i wywarzyłem koła teraz nic nie bije sama przyjemność
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.