[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
Ja na spalanie nie patrze jeździ to pali, ale zaszokowało mnie spalanie w zeszły rok wypad nad Polskie morze, Oświęcim - Władysławowo 2 dorosłe 2 dzieciaków i pełen bagażnik, 4h,35 minut i średnie spalanie 12 litrów tyle że w nocy mały ruch prawie żaden jak tempomat ustawiłem nie powiem na ile ;-) to tak potrafił trzymać speed bez hamowania na długim dystansie
P.S po gubiłem się w Łodzi bo znaki stawiali nowe od remontów że objazdy i pojechałem na te znaki które po 5 km się urwały zamiast jechać na navi jak nic z 15 minut straciłem ......
ale te 12 litrów/100km przy takiej średniej to szok malusio .....
P.S po gubiłem się w Łodzi bo znaki stawiali nowe od remontów że objazdy i pojechałem na te znaki które po 5 km się urwały zamiast jechać na navi jak nic z 15 minut straciłem ......
ale te 12 litrów/100km przy takiej średniej to szok malusio .....
-
- Forum Audi A8
Gdyby nie to, że swoje autko zdobyłam dość okazyjnie, to osobiście kupiłabym właśnie takie 4.2 w benzyna + gaz, ekonomiczne to, a jaka frajda z jazdy. Także trochę ci zazdroszczę, bo nie dość, że jeździsz taniej od mnie to jeszcze masz więcej powera ja jeszcze próbowałam poniżej 5l zejść, ale chyba jest to nierealne hihir4q pisze:13.6 L/100 LPG i tak wychodzi taniej -moja średnia z ostatnich 900km dojazdów do pracy
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Czy mniej będą zarabiać na paliwie to nie wiem, na pewno tylko jak to odczują to podniosą cenę paliw i im się zwróci
Ale będzie na pewno mniejsze zużycie dróg i większa korupcja co za tym idzie policja nie będzie narzekać na zarobki bo zapewne mało nie będą zarabiać na tym, czyli na plus dla państwa.
Ale będzie na pewno mniejsze zużycie dróg i większa korupcja co za tym idzie policja nie będzie narzekać na zarobki bo zapewne mało nie będą zarabiać na tym, czyli na plus dla państwa.
-
- Forum Audi A8
sprawdziłam realne spalanie, tanując pod korek, trasa i znów pod korek, no i powiem ci, że rzeczywiście zepsuta ta moja ósemka, bo mi wyszło 6,1l /100km, a komputer pokazał 5,9l, skubaniec oszukuje hihi A tak przy okazji napiszę, że ciekawi mnie jak to jest, że raz mogę zejść do granicy 6l/ 100km, a czasami to mi pali jak smok ok. 14,5 l/ 100km przy podobnej technice jazdy. Bałam się, że mi się auto psuje, ale zawuażyłam, że zawsze jak nie kontroluje spalania, tylko tak sobie jeżdżę, to autko zaczyna spalać dwa razy tyle, co przy kontrolowanej jeździe.123mielony pisze:Jakaś zepsuta ta Twoja ósemka
To słabo z oszczędnością diesla skoro cały czas trzeba spalanie obserwować. U mnie jak bym nie jeździł a wolno nie jeżdżę, średnie spalanie oscyluje między 14 a 16L/100km LPG. Jedynie jak na banie pociskam 220 km/h i więcej to może do 20L dojść.karokarolinka pisze:a czasami to mi pali jak smok ok. 14,5 l/ 100km przy podobnej technice jazdy
Przy obecnej cenie 0,48 eurocenta za litr gazu, przejechanie 100km to koszt około 7,50 Euro (30 PLN) ... tyle wychodziło w Octavii 1,9 TDI.
-
- Forum Audi A8
Zazdroszczę wam trochę tej banzyny z gazem, ale jak ja bym kupiła wersję zagazwaną, to pewnie gaz nagle by zdrożał do 6zł/l hihidanishow pisze:przejechanie 100km to koszt około 7,50 Euro (30 PLN)
danishow a mam takie pytanie offtopowe, jak tobie się udało dodać w podpisie dwa linki? Bo ja mam w profilu wpisaną pozycje "Strona www" i nic mi się nie wyświetla, jak dodałam w podpisie kod html <a href...></a> to też wyświetla się kod html, a nie link