![]() |
![]() |
![]() |
[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
majkaistefan pisze:Witam!
-a wiec na wyrazna prosbe "swiece"Stefan oświeć nas!
Uruchamiamy silnik.Pierwszy bardzo "paliwozerny" odcinek (nie wnikam ile kto) jedziemy/stoimy na benzynie.Jesli wiec na 100 km mam powiedzmy 20 uruchomien (sredni odcinek 5 km co i tak jest duzo) to silnik zbyt duzo na gazie nie jedzie.Idac ta droga (skracajac odcinek) mozna dojsc do bardzo ciekawych spostrzezen.
Stefan.
To co Stefan pisze ma sens...

A po mieści doliczając PB na rozruch i czasem same przejażdżki, to średnio licząc:
* LPG ok. 17-18L/100km
* PB ok. 2-3L/100km
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
U mnie w trasie (zawsze około 1000km) cruise control ustawiony na 3 tyś obrotów(troche ponad 160km/h)-spalanie 14-15.
Miasto ponad 20-nie sprawdzam bo 90% jeżdze w trasie ale jak juz jeżdzę to nie oszczędzam
Oczywiście mowa o LPG
Miasto ponad 20-nie sprawdzam bo 90% jeżdze w trasie ale jak juz jeżdzę to nie oszczędzam
Oczywiście mowa o LPG
Ostatnio zmieniony 22 lut 2015, 11:10 przez kryhawrc, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ty jezdzisz czesto z NL do PL ?? Bo czesto widze ogloszenia na niedzieli.nl i fotke a8 i własnie do gorzowa hehekryhawrc pisze:U mnie w trasie (zawsze około 1000km) cruise control ustawiony na 3 tyś obrotów(troche ponad 160km/h)-spalanie 14-15.

dare to be great
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8