[D3 03 4.2MPI/LPG ] Spryskiwacze reflektorów
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Spryskiwacze reflektorów
Jestem tu nowy ,więc prosiłbym o wyrozumiałość . Mam problem ze spryskiwaczami reflektorów W audi A8 2003 r p.Po prostu nie działają .Pomijając fakt że :płyn jest,pompka sprawna,wycieków brak ,okablowanie sprawdzone .Trop prowadzi do modułu o nr.4E0907280. Z niego wychodzą przewody do spryskiwaczy i przekaźnika silniczka .W module tym "widać"również wciśnięcie manetki .Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2013, 18:24 przez qbi8, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek zapraszam do działu
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam ernesto.
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam ernesto.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
u mnie spryska nie psikaja
wygląda to tak:
- silniczek spryskiwaczy sprawdzony, działa
- spryski się wysuwają na przemian, najpierw lewy później prawy ale nie leci płyn, na vcds błędów brak
sa zapowietrzone czy jak? czy może kamień zrobił sie na sprysku na tym cycku z dziurka i nie leci?
chce kopić dużo wody destylowanej/demineralizowanej i psikać cały czas żeby je odpowietrzyć, ew kupić preparat w spreyu do odkamieniacza i w czasie kiedy sprysk wyjeżdża napsikać na niego.
czy podczas wyjazdu można go przytrzymać ręka tak aby igła przeczyścić dziurę ? czy się spali szkodzi?
wygląda to tak:
- silniczek spryskiwaczy sprawdzony, działa
- spryski się wysuwają na przemian, najpierw lewy później prawy ale nie leci płyn, na vcds błędów brak
sa zapowietrzone czy jak? czy może kamień zrobił sie na sprysku na tym cycku z dziurka i nie leci?
chce kopić dużo wody destylowanej/demineralizowanej i psikać cały czas żeby je odpowietrzyć, ew kupić preparat w spreyu do odkamieniacza i w czasie kiedy sprysk wyjeżdża napsikać na niego.
czy podczas wyjazdu można go przytrzymać ręka tak aby igła przeczyścić dziurę ? czy się spali szkodzi?
- dracus6662
- Super Klubowicz
zrób po kalei tak:
zdejmij nadkole
zdejmij zezyk od strony silniczka i sprawdz czy plyn leci
zobacz dokladnie czy gdzies nie cieknie plyn a moze ciec i tego nie zobaczysz
buczenie silniczka nie oznacza że podaje plyn albo czy nie jest zapchany
spryski w d3 sa elektryczne i wysuwaja sie bez wzgledu czy plyn poda silniczek czy nie bo silniczki od sprysków zależne sa od właczonych swiateł oraz przytrzymania na włączonych swiatłach dzwigni wyieraczek
wezyk moze spasc przy samym sprysku i po oslonie silnika sie rozpływa czego nie zabardzo odrazu dojrzysz
dysze mozesz złapac w chwili wysuniecia i zatrzymać i sie nie schowa nic nie uszkodzisz
przy nastepnym cyklu sie scchowa sama
mała ilość płynu w zbiorniku odcina spryski reflektorów
ostatnia opcja to zakamieniałe zapchane dysze , zakamieniałe jak ktos lał zwykłą wodę tutaj juz nie pomoge wszystko zależy od stanu....
zardzewiały silniczek da sie reanimowac wyciągałem i reanimowałem w a4 ,ale dysze to niewiem
to tak na tyle
zdejmij nadkole
zdejmij zezyk od strony silniczka i sprawdz czy plyn leci
zobacz dokladnie czy gdzies nie cieknie plyn a moze ciec i tego nie zobaczysz
buczenie silniczka nie oznacza że podaje plyn albo czy nie jest zapchany
spryski w d3 sa elektryczne i wysuwaja sie bez wzgledu czy plyn poda silniczek czy nie bo silniczki od sprysków zależne sa od właczonych swiateł oraz przytrzymania na włączonych swiatłach dzwigni wyieraczek
wezyk moze spasc przy samym sprysku i po oslonie silnika sie rozpływa czego nie zabardzo odrazu dojrzysz
dysze mozesz złapac w chwili wysuniecia i zatrzymać i sie nie schowa nic nie uszkodzisz
przy nastepnym cyklu sie scchowa sama
mała ilość płynu w zbiorniku odcina spryski reflektorów
ostatnia opcja to zakamieniałe zapchane dysze , zakamieniałe jak ktos lał zwykłą wodę tutaj juz nie pomoge wszystko zależy od stanu....
zardzewiały silniczek da sie reanimowac wyciągałem i reanimowałem w a4 ,ale dysze to niewiem
to tak na tyle
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]