Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

A8 00 Long by uszek

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 25 cze 2015, 20:13

ale pokaz mi ten xenon plus z soczewka. Ta strone znam ale tam nie ma tych lamp. Sa przerobki z soczewki na wieksza soczewke itp ale to nie to.

Gość

Post autor: Gość » 25 cze 2015, 20:19

Nie rozumiemy się. Xenon plus to reflektor odbłysnikowy bixenonowy. Zazwyczaj w autach co maja reflektory odbłysnikowe halogenowe sie stosuje takie zestawy by zrobić z tego bixenony na soczewkach. Widziałem takie rzeczy w np w140,W124,jeep cherokee,masa golfów,bemw itp. Sa do wyboru roznej wielkości soczewki. Wtedy wywalasz środkowa szybke lub ja polerujesz i masz z soczewką. Zapewniam cie że wyglad lampy bedzie ciekawszy jak obecnie się szykuje a widziałem to na A8 freunde gdzieś...
No i sam bym sie pokusił o takiego moda jak bym to miał.

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 25 cze 2015, 20:23

No to chetnie zobacze. Jak na razie zero konkretów. Wiem co ludzie robią i jak ale chciałem zobaczyc xenon plusa. Napisałes ze widziałes taką przeróbke.
Jakbys wiedział w xenon plusie jest szybka plasikowa, nie da sie jej polerować, jak w przypadku szkła. Wywalenie w xenon plusie szybki odslania cala lampę w srodku. Niestety trzeba pol odblysnika wyciac zeby wsadzic tam soczewkę.

Ja wiem że Ty lubisz duzo krytykować i wogole co nie jak ma być, niestety sam niewiele robisz.

Gość

Post autor: Gość » 25 cze 2015, 20:26

Tam sa dwie szybki jedna na zewnatrz i jedna w środku i ta środkowa tez plastik??

Nie wazne ile trza wyciąć ale zostanie cała oryginalna regulacja lampy tak jak powinna.

Mateusz jak uwazasz że zero konkretów to rob jak uważasz albo zarejestruj sie na niemcach i poświęć kilka nocek na szukanie pożądanej przez ciebie fotki :)

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 25 cze 2015, 20:31

Tak kolego obie sa plastkowe. A ta w srodku niedośc ze krucha to jeszcze z czasem przepalona.

Teraz tez jest tak jak orginal. Mnie sie podoba a to w sumie najwazniejsze

Gość

Post autor: Gość » 25 cze 2015, 20:38

Nie bardzo kumam co jest jak oryginał?? Widze czarną ściankę z dziurka na soczewkę-kiepsko. No ale może źle widze. Coz do A8 nie pasuja tego typu przeróbki co docelowo wygladaja jak z golfa. Takie moje zdanie. Jesli jednak ci sie podoba i regulacja działa normalnie to przecie twoje auto :)

Kiedyś z Heveliuszem co ma też xenon plusy żesmy radzili że zdecydowanie lepiej świeca zwykłe soczewkowe liftowe lampy z wstawionymi nowymi soczewkami bixenonowymi. mam taka przerobke w swoim przedlifcie.

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 25 sie 2015, 19:45

Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 25 sie 2015, 20:33

Jak tuningowe soczewki w 124 :) CHyba nie bedzie mi sie podobało. Ale to by trza bardziej obadać na zywo w dzień i w nocy.

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 25 sie 2015, 21:12

trochę tuningowo wyszło... może jak by na tą obudowę nałożyć taką powłokę jak jest na odbłyśniku to by to lepiej wyglądało <bezradny>

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 25 sie 2015, 21:32

włąsnie byla ta powloka i wyszlo tragicznie. pokrylem to czarnym matem bo tragedia

ernesto

Post autor: ernesto » 25 sie 2015, 22:11

Mateusz a myślałeś o farbie silver chrome ? Nie da idealnego chromu ale będzie lepiej wyglądało niż czarny.

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 26 sie 2015, 06:27

bylo to chromowane natryskowo ale nie wygladalo to dobrze

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 26 sie 2015, 09:29

tez mam mieszane uczucia ale trzeba by zrobic profi foto, od frontu z czysciutkim autem itd, zeby caly przod bylo widac i wtedy rziri bedzie ocenialo :D

Uszek stacjonujesz w Resowi ? :)
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 26 sie 2015, 10:00

uszek pisze:bylo to chromowane natryskowo ale nie wygladalo to dobrze
Masz fotki ?

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 26 sie 2015, 11:05

stillbadboy pisze:Uszek stacjonujesz w Resowi ?
Tak stacjonuje, rok mieszkałem na marszałkowskiej tam stało audi przy głownej teraz na baranówce.
koziolek pisze:Masz fotki ?
Nie mam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl