Witam, mam problem z systemem key-less go, mianowicie system nie do końca działa jak powinien.
Główny problem to jest taki że odpalić samochód przyciskiem start mogę tylko jeżeli trzymam w tym ręku kluczyk, to samo jest przy otwieraniu i zamykaniu samochodu.
Zauważyłem też że jeżeli jedną ręką przybliżę kluczyk do jakiejkolwiek klamki zewnętrznej to odpalę samochód przyciskiem start.
Samochód kupiłem w Lipcu 2014r podłączany był pod komputer wtedy wychodził problem z klamką od kierowcy ale odpalanie i zamykanie działało, tylko nie na tej klamce wspomnianej wcześniej.
czy może ktoś spotkał się z takim problemem?
dodam jeszcze że przycisk start to jest z liniami papilarnymi które od początku nie działały przy zakupie.
[D3 ALL ] Problem kessy
[D3 ALL ] Problem kessy
Ostatnio zmieniony 27 cze 2015, 13:15 przez ldominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest:
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
Re: Problem kessy
Wielokrotnie spotkałem się z problemami z kessy, w różnej wersji wydarzeń.ldominik pisze:czy może ktoś spotkał się z takim problemem?
Trzeba zdiagnozować dokładnie co się dzieje, która antena widzi kluczyk a która nie - przydany do tego będzie oczywiście VCDS albo VAS.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Dzisiaj przyszła mi jedna antena ta pod panelem MMI i jest trochę lepiej ale d...y nie urywa, muszę jednak podjechać pod komputer i zobaczyć która antena jeszcze do wymiany.
DODANO:
A czy ktoś wie jaki zasięg mają anteny od kessy tzn na jaką odległość rozsyłają sygnał?
DODANO:
A czy ktoś wie jaki zasięg mają anteny od kessy tzn na jaką odległość rozsyłają sygnał?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 14:28 przez ldominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest:
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ