[A8 D3 ALL] Akumulator problem
[A8 D3 ALL] Akumulator problem
Witam, mam problem z akumulatorem, a dokładnie z nie zawsze rozładowującym sie ale po koleii.
Akumulator nie na wykończeniu trzyma pod obciążeniem, alternator daje dobre napięcie, prąd nigdzie nie ucieka.
Problem polega na tym że powiedzmy rano otworze samochód i wyjadę do pracy, zamknę go i wrócę po niego po kilku godzinach, to jest wszystko ok. Natomiast tylko wystarczy ze w ciagu godzin pracy otworze samochód by coś z niego wziąć i go zamknę to pod koniec pracy nie mogę go otwożyc z pilota, kiedy otwieram z kluczyka wtedy załącza sie alarm. Po odpaleniu samochodu pokazuje sie ikona akumulatora, a w mmi pokazuje jedna kreskę tzn stan minimalny.
Często dzieje sie tak w zimie natomiast w lecie sporadycznie, mam solarny dach ale to chyba nie ma nic wspólnego.
Czy ktoś ma jakaś radę ? Od czego zacząć ?
Akumulator nie na wykończeniu trzyma pod obciążeniem, alternator daje dobre napięcie, prąd nigdzie nie ucieka.
Problem polega na tym że powiedzmy rano otworze samochód i wyjadę do pracy, zamknę go i wrócę po niego po kilku godzinach, to jest wszystko ok. Natomiast tylko wystarczy ze w ciagu godzin pracy otworze samochód by coś z niego wziąć i go zamknę to pod koniec pracy nie mogę go otwożyc z pilota, kiedy otwieram z kluczyka wtedy załącza sie alarm. Po odpaleniu samochodu pokazuje sie ikona akumulatora, a w mmi pokazuje jedna kreskę tzn stan minimalny.
Często dzieje sie tak w zimie natomiast w lecie sporadycznie, mam solarny dach ale to chyba nie ma nic wspólnego.
Czy ktoś ma jakaś radę ? Od czego zacząć ?
Jest:
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
To by sie działo cały czas tak samo, a otwarcie drzwi i ponowne zamknięcie nic nie ma wspólnego navi, czy audio. Już prędzej może któryś centralny zamek.Na mój skromny gust to nie usypia Ci jednego lub kilku sterowników (może audio, może od nawigacji) i będąc w stanie aktywnym po prostu rozładowują akumulator.
Jest:
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
A8 D3 4.2 fsi
Było:
A3 3,2 v6
A8 D3 4.2i
A4 B6 1.8TQ
- 123mielony