części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Aktualizacja MMI 2G z softu 0600

Arczer34
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Aktualizacja

Post autor: Arczer34 » 05 lip 2015, 15:51

Powiem ci tak, bo nie ma sensu tłumaczyć lepiej. Jeśli nie widzisz dlaczego powinno się aktualizowac sprzęt to nie pobieraj aktualizacji do twojego system w kompie domowym a zobaczysz jaka bedzie różnica w działaniu ;)

dawid_oskar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dawid_oskar » 05 lip 2015, 19:40

Ok, Komputer to jedno - bo ma dostęp do nowych aplikacji i sieci non stop , a samochód ,jak to samochód ... ma jeździć ,ale jak są jakieś nowinki ,których nie ma w starszym sofcie ,to napiszcie...

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 05 lip 2015, 19:50

Jak wiadomo aktualizacja jest zawsze przydatna,w jakimś celu producent je wprowadza.

Ja też zmieniałem soft z bardzo niskiego numeru,na 5150 z PL tłumaczeniem.

Wszystkie wersje softu posiadam do aktualizacji(sprawdzone)

Co mi to dało???

-Mapy w Nawigacji są wyświetlane w 3D

-Audi Music Ineteface (AMI) potrzebuje bodajże minimum softu od 3460 w górę

- graficzny PARKTRONIC jak i kamera cofania - również musi być wyższy soft .

Same plusy,no prawie same :) - jedyny minus to opcja wgrywania softu to ryzyko ze coś ci padnie , bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 05 lip 2015, 19:59

Nowe auta typu golf vii posiadają specjalne sterowniki to połączenia online, same ściągają aktualizacje :)

Gość

Post autor: Gość » 05 lip 2015, 20:46

jordan233 pisze: bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.
Aktualizacje w ori softach sa proste jak budowa cepa a jak z PL tłumaczeniem wgrywasz to padaja moduły-tak to jest ze spapranymi softami.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 05 lip 2015, 20:50

Apophis pisze:
jordan233 pisze: bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.
Aktualizacje w ori softach sa proste jak budowa cepa a jak z PL tłumaczeniem wgrywasz to padaja moduły-tak to jest ze spapranymi softami.
Niekoniecznie,znam osoby którym popadały moduły nie dochodząc nawet do 5150 na ori płytach......
Nawet ASO ma problemy :)

Gość

Post autor: Gość » 05 lip 2015, 20:54

Kolega przy mnie robił ze spolszczeniem i za radą sprawdził pobór pradu-aku nie dożył by ranka. Wrzucił spowrotem ori zestaw i szybko poszło. Dla mnie wydawało się to dośc banalne ale może tylko u niego tak.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 05 lip 2015, 21:01

Apophis pisze:Kolega przy mnie robił ze spolszczeniem i za radą sprawdził pobór pradu-aku nie dożył by ranka. Wrzucił spowrotem ori zestaw i szybko poszło. Dla mnie wydawało się to dośc banalne ale może tylko u niego tak.

Co ciekawe ja wgrywałem ori 5570 ENG i dopiero po tym miałem lipę,straszny zamęt mi się zrobił w systemie :) ,trzeba było pouruchamiać kilka rzeczy w MMI(zielone menu)

Chciałem mieć koniecznie PL ,dlatego wróciłem do softu 5150 + spolszczenie i wszystko już jest ok,niemam żadnego problemu odnośnie usypiania modułów i ewentualnym błędów w systemie.

Gość

Post autor: Gość » 05 lip 2015, 21:34

Ciesz się zatem bo to rzadkość :)

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 05 lip 2015, 21:37

Apophis pisze:Ciesz się zatem bo to rzadkość :)

Tak,czytając wątki na forum odnośnie problemów ze spolszczeniem sam miałem dylemat.
Na pewno było kilka wersji spolszczenia,najwidoczniej trafiłem na odpowiednie :) i niech tak zostanie :)

dawid_oskar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dawid_oskar » 05 lip 2015, 23:48

wniosek jaki --- lepiej nie ruszać tego , co fabryczne,...

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 06 lip 2015, 06:58

dawid_oskar pisze:wniosek jaki --- lepiej nie ruszać tego , co fabryczne,...
Wszystkie są fabryczne poza spolszczeniem.
Jeżeli odpowiada ci tak jak jest to nie ruszaj.

simon68
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: simon68 » 06 lip 2015, 08:47

jordan233 pisze:
Apophis pisze:Kolega przy mnie robił ze spolszczeniem i za radą sprawdził pobór pradu-aku nie dożył by ranka. Wrzucił spowrotem ori zestaw i szybko poszło. Dla mnie wydawało się to dośc banalne ale może tylko u niego tak.

Co ciekawe ja wgrywałem ori 5570 ENG i dopiero po tym miałem lipę,straszny zamęt mi się zrobił w systemie :) ,trzeba było pouruchamiać kilka rzeczy w MMI(zielone menu)

Chciałem mieć koniecznie PL ,dlatego wróciłem do softu 5150 + spolszczenie i wszystko już jest ok,niemam żadnego problemu odnośnie usypiania modułów i ewentualnym błędów w systemie.
Pany polaka zawsze robię z 5570, i jeszcze nigdy ale to prze nigdy nie miałem kłopotów, ważne tylko by dobrze kodowania spisać przed wgraniem, bo trzeba je przywrócić, raz miałem że ktoś coś się bawił i złe kodowania były na dzień dobry, lecz kapłem się od razu i z ręki ustawiałem pod auto, i może to są kłopoty osób którzy twierdzą że PL wnosi zamęt.........

Gość

Post autor: Gość » 06 lip 2015, 10:40

Jeden z naszych obeznanych w elektromechanice klubowiczów tez sobie spolszczał i na drugi dzień miał zadyszkę. A jestem pewien że sie na tym wystarczająco dobrze zna. W sumie to nie poznałem jeszcze osoby z D3 co jest z PL menu zadowolona :D Nie wiem od czego to zalezy,czy procedur czy samej wersji czy jeszcze czegoś ale na pewno wiem że to loteria. Mi osobiście po niemiecku czy angielsku to tydzień i PL nie potrzebny :)

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 06 lip 2015, 11:01

Witam!
simon68 pisze:ważne tylko by dobrze kodowania spisać przed wgraniem, bo trzeba je przywrócić, raz miałem że ktoś coś się bawił i złe kodowania były na dzień dobry
-no wlasnie takich "zabawialskich" jest spora rzesza. Mysli sobie taki ze "kabelek se kupie i mam wszystkich w dupie".
Tymczasem jest tak ze jesli nie masz ODPOWIEDNIEJ wiedzy to nawet jesli kabelek kupisz wloz sobie go najlepiej do .... .Bedzie taniej i nikt nikomu wody z mozgu (niektorym nie trzeba) robil nie bedzie.

Stefan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl