[D3 ALL ] Aktualizacja MMI 2G z softu 0600
Aktualizacja
Powiem ci tak, bo nie ma sensu tłumaczyć lepiej. Jeśli nie widzisz dlaczego powinno się aktualizowac sprzęt to nie pobieraj aktualizacji do twojego system w kompie domowym a zobaczysz jaka bedzie różnica w działaniu
-
- Forum Audi A8
Jak wiadomo aktualizacja jest zawsze przydatna,w jakimś celu producent je wprowadza.
Ja też zmieniałem soft z bardzo niskiego numeru,na 5150 z PL tłumaczeniem.
Wszystkie wersje softu posiadam do aktualizacji(sprawdzone)
Co mi to dało???
-Mapy w Nawigacji są wyświetlane w 3D
-Audi Music Ineteface (AMI) potrzebuje bodajże minimum softu od 3460 w górę
- graficzny PARKTRONIC jak i kamera cofania - również musi być wyższy soft .
Same plusy,no prawie same - jedyny minus to opcja wgrywania softu to ryzyko ze coś ci padnie , bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.
Ja też zmieniałem soft z bardzo niskiego numeru,na 5150 z PL tłumaczeniem.
Wszystkie wersje softu posiadam do aktualizacji(sprawdzone)
Co mi to dało???
-Mapy w Nawigacji są wyświetlane w 3D
-Audi Music Ineteface (AMI) potrzebuje bodajże minimum softu od 3460 w górę
- graficzny PARKTRONIC jak i kamera cofania - również musi być wyższy soft .
Same plusy,no prawie same - jedyny minus to opcja wgrywania softu to ryzyko ze coś ci padnie , bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.
Niekoniecznie,znam osoby którym popadały moduły nie dochodząc nawet do 5150 na ori płytach......Apophis pisze:Aktualizacje w ori softach sa proste jak budowa cepa a jak z PL tłumaczeniem wgrywasz to padaja moduły-tak to jest ze spapranymi softami.jordan233 pisze: bo koledzy z forum opisywali że zaczęły padać moduły z jakiegoś powodu.
Nawet ASO ma problemy
Apophis pisze:Kolega przy mnie robił ze spolszczeniem i za radą sprawdził pobór pradu-aku nie dożył by ranka. Wrzucił spowrotem ori zestaw i szybko poszło. Dla mnie wydawało się to dośc banalne ale może tylko u niego tak.
Co ciekawe ja wgrywałem ori 5570 ENG i dopiero po tym miałem lipę,straszny zamęt mi się zrobił w systemie ,trzeba było pouruchamiać kilka rzeczy w MMI(zielone menu)
Chciałem mieć koniecznie PL ,dlatego wróciłem do softu 5150 + spolszczenie i wszystko już jest ok,niemam żadnego problemu odnośnie usypiania modułów i ewentualnym błędów w systemie.
-
- Forum Audi A8
Pany polaka zawsze robię z 5570, i jeszcze nigdy ale to prze nigdy nie miałem kłopotów, ważne tylko by dobrze kodowania spisać przed wgraniem, bo trzeba je przywrócić, raz miałem że ktoś coś się bawił i złe kodowania były na dzień dobry, lecz kapłem się od razu i z ręki ustawiałem pod auto, i może to są kłopoty osób którzy twierdzą że PL wnosi zamęt.........jordan233 pisze:Apophis pisze:Kolega przy mnie robił ze spolszczeniem i za radą sprawdził pobór pradu-aku nie dożył by ranka. Wrzucił spowrotem ori zestaw i szybko poszło. Dla mnie wydawało się to dośc banalne ale może tylko u niego tak.
Co ciekawe ja wgrywałem ori 5570 ENG i dopiero po tym miałem lipę,straszny zamęt mi się zrobił w systemie ,trzeba było pouruchamiać kilka rzeczy w MMI(zielone menu)
Chciałem mieć koniecznie PL ,dlatego wróciłem do softu 5150 + spolszczenie i wszystko już jest ok,niemam żadnego problemu odnośnie usypiania modułów i ewentualnym błędów w systemie.
Jeden z naszych obeznanych w elektromechanice klubowiczów tez sobie spolszczał i na drugi dzień miał zadyszkę. A jestem pewien że sie na tym wystarczająco dobrze zna. W sumie to nie poznałem jeszcze osoby z D3 co jest z PL menu zadowolona Nie wiem od czego to zalezy,czy procedur czy samej wersji czy jeszcze czegoś ale na pewno wiem że to loteria. Mi osobiście po niemiecku czy angielsku to tydzień i PL nie potrzebny
Witam!
Tymczasem jest tak ze jesli nie masz ODPOWIEDNIEJ wiedzy to nawet jesli kabelek kupisz wloz sobie go najlepiej do .... .Bedzie taniej i nikt nikomu wody z mozgu (niektorym nie trzeba) robil nie bedzie.
Stefan.
-no wlasnie takich "zabawialskich" jest spora rzesza. Mysli sobie taki ze "kabelek se kupie i mam wszystkich w dupie".simon68 pisze:ważne tylko by dobrze kodowania spisać przed wgraniem, bo trzeba je przywrócić, raz miałem że ktoś coś się bawił i złe kodowania były na dzień dobry
Tymczasem jest tak ze jesli nie masz ODPOWIEDNIEJ wiedzy to nawet jesli kabelek kupisz wloz sobie go najlepiej do .... .Bedzie taniej i nikt nikomu wody z mozgu (niektorym nie trzeba) robil nie bedzie.
Stefan.