Witam. Mam głośniki NOKIA i w tylnych drzwiach po dwóch stronach "pierdzą głośniki" po ok 1dniu od założenia boczków, prosto po założeniu nie zwróciły mi uwagi na nieczystości, a testowałem je delikatnie żeby trochę je "wygrzać" bo prawdopodobnie dawno nie grały, membrany były całe i nie popękane. Wcześniej miałem inne boczki z głośnikami i jeden nie grał wcale a drugi też był bardzo cichy i nieczysto grał. Wymieniłem głośniki bassowe w tylnej półce na inne, ale dobierałem moc RMS bardzo zbliżony do oryginału i oczywiście 4ohm'y i grają czysto bez żadnych brzdęków itp. Z tego co wiem, wzmacniacz pod głośnikami w tylnej półce odpowiadają również za tylne drzwi, czy to jest wzmacniacz dwukanałowy ? i np końcówki mocy odpowiadające za drzwi są nadpalone ? i wzmacniacze do wymiany?.
PS. Zrobiłem jeszcze jeden test, po długiej przerwie włączam radio i ustawiam na dość mocną głośność, to głośniki grają przez ok 30sek dobrze, potem powraca "pierdzenie".
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Głośniki w tylnych drzwiach - problem
[D2 preFL ALL ] Głośniki w tylnych drzwiach - problem
Ostatnio zmieniony 18 lip 2015, 00:15 przez gonias, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko mnie zastanawia jedna rzecz, czy wzmacniacz jest 2 kanałowy, bo jeżeli nie to raczej tylne głośniki w półce też by grały nieczysto.dice111 pisze:Tyl obsługuje po 3 sztuki (czyli polka + tylne drzwi - L/P strona osobno). Co by wykluczyć głośnik/lub wzmacniacz po prostu podepnij te z drzwi pod coś innego.