części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A8

Marcinb
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Audi A8

Post autor: Marcinb » 16 lip 2010, 12:55

Witam! Od tygodnia jestem nowym właścicielem pięknego Audi A8 D2 naszego kolegi forumowego FOSSa! Gdy bede miał trochę czasu wrzucę jakieś fotki by sie bardziej pochwalić :diabel:
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
apg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: apg » 16 lip 2010, 13:23

No to gratulacje
Foss, dla Ciebie również ;-)

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 16 lip 2010, 14:44

No Marcinb gratuluję mądrego wyboru ! Przynajmniej możesz być pewien że masz zadbany egzeemplarz bo FOSS to prawdziwy maniak :mrgreen:
Czekamy na fotki. Jestem ciekaw jak się czuje FOSS, pewnie łezka się zakręciła :-P
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 16 lip 2010, 18:48

to się wpakowałeś! szkoda, że nie poczytałeś wcześniej jakie drutowania i klepania FOSS odstawiał, o samych papierach załatwianych przez Allegro nie wspominając.......

;-) :lol:

Gratuluję, dobrze, że nadal w rodzinie 8-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 lip 2010, 09:39

raptor90 pisze:(...) Jestem ciekaw jak się czuje FOSS, pewnie łezka się zakręciła :-P
Z bólem serca sprzedałem ale od kiedy kupiłem eSę to w A8 wsiadałem dosyć rzadko :-?
nie mówiąc już o tym że auto które stoi zdaje się psuć częściej niż kiedy się nim jeździ co bywa szczególnie irytujące :-?
BiLu pisze:to się wpakowałeś! szkoda, że nie poczytałeś wcześniej jakie drutowania i klepania FOSS odstawiał, o samych papierach załatwianych przez Allegro nie wspominając.......
:D :D Ja ci dam drutowania...
tylko głowicę skleiłem klejem PatexSuperFix ale klej to nie drut :-P

A tak na poważnie to jedyna usterka w moim byłym już A8 z którą kiedyś musiałem powalczyć to nierówna praca silnika... powodem była sonda lambda... niby prosta rzecz ale walka była bo VAG pokazywał że pracuje ona prawidłowo.

Poza tym właściwie nic mi się nie działo... wszystkie pojawiające się drobne usterki robiłem w miarę na bieżąco. Jeszcze przed samą sprzedażą (auto chyba strzeliło focha że się go pozbywam) przy prawym tylnym kole pojawił się wyciek płynu hamulcowego - wymieniłem przewód hamulcowy (ori z ASO), zalany został nowy płyn hamulcowy i odpowietrzony cały układ.

Zresztą przed sprzedażą każdemu zainteresowanemu wysyłałem obszerny opis dotyczący historii auta, usterek, napraw oraz sporą liczbę zdjęć... w mojej ocenie dołożyłem wszelkich starań aby nowy właściciel wiedział co kupuje ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

klon_84

Post autor: klon_84 » 17 lip 2010, 22:12

BiLu pisze:to się wpakowałeś! szkoda, że nie poczytałeś wcześniej jakie drutowania i klepania FOSS odstawiał, o samych papierach załatwianych przez Allegro nie wspominając.......
Z kąd taką refleksje snujesz, auto przeciez z pewnej ręki, FOSS to automaniak i z nim mozna konie kraść :mrgreen:

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 18 lip 2010, 08:22

koln84 nie wyczułeś żartobliwego tonu wypowiedzi BIL-a ;-)

klon_84

Post autor: klon_84 » 18 lip 2010, 12:16

raptor90 pisze:koln84 nie wyczułeś żartobliwego tonu wypowiedzi BIL-a ;-)

"przezorny zawsze ubezpieczony" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JIMM

Post autor: JIMM » 18 lip 2010, 13:15

marcinb...............w podpisie wyszło ci ,że masz D2 z 1988r.......literóweczka bo to chyba 1998r ;-)

klon_84

Post autor: klon_84 » 18 lip 2010, 13:56

zanjac pisze:marcinb...............w podpisie wyszło ci ,że masz D2 z 1988r.......literóweczka bo to chyba 1998r ;-)
kolega marcinb ma w podpisie V8 popzrednik a8 a te byly produkowane w tym roczniku "pełną gębą" . Czyzby sentyment do tego autka pozostal??? ;-)

Marcinb
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcinb » 18 lip 2010, 14:42

O sorki, juz poprawiam :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl