części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Jak sprawdzic przebieg

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
CzAjU84
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Jak sprawdzic przebieg

Post autor: CzAjU84 » 15 sie 2015, 18:00

Sluchajcie...tak sobie przegladalem neta i wpadl mi filmik jak gosc rzekomo sprawdza +/- przebieg auta. Hmm nie mam takich mozliwosc w swoim aucie ani a8 haha ale wy mozecie. Ja osobiscie za bardzo nie chce w to wierzyc... Co o tym wy sadzicie?? Sprawdzcie u siebie i piszcie. Podobno kilka % moze sie roznic...u goscia wyszlo 9%. www.youtube.com/watch?v=DWNaBN1kEew

ernesto

Post autor: ernesto » 15 sie 2015, 23:06

Bzdura, średnią prędkość można sobie ustawić jaką się chce. Na tym filmie ta średnia prędkość jest wyznacznikiem, a jest ona kasowana przez użytkownika.
Jeden sobie ustawi średnią prędkość 100 a następny 20
To nie jest sposób na wyznaczenie stanu ani przebiegu auta.

Tłumaczę raz jeszcze dlaczego. Ponieważ jeśli skasuje w menu średnią prędkość i przejadę ileś kilometrów wolniej to ECU zarejestruje średnią prędkość mniejszą co za tym idzie mniejszy przebieg niż na zegarze. Tak jak to jest w filmiku.
A wystarczy złapać średnią prędkość z jazdy autostradowej czyli wyjdzie w granicach 100 km/h i już po tych dziwnych czarodziejskich wyliczeniach wykaże, że na zegarze jest 160 kkm a tu nagle wychodzi 300.
To jest totalna bzdura.

Równie dobrze można by sobie wyliczyć który facet ma większą sprawność seksualną po przez liczbę włosów łonowych.

CzAjU84
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: CzAjU84 » 15 sie 2015, 23:40

Haha niezle ujete <hihi> ernesto pisalem ze w to nie wierze ale uznalem to za cos ciekawego czym mozn sie podzielic bo przeciez takie rzeczy to tylko w erze <jezyk> a tak od razu sie zapytam urzywacie tych "tajnych" menu do czegos? Np tego zielonego? Mozna cos tam ciekawego (pozytecznego) zrobic?

Gość

Post autor: Gość » 16 sie 2015, 09:46

Zielone menu jest przydatne.
Erni to jak z ta sprawnościa sexualną-jest wieksza jak masz dużo włosów czy jak masz mało?? Bo teoretycznie czeste ocieranie trawe wytrze :D

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 18 sie 2015, 15:17

golcie kule panowie moja rada :D
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 18 sie 2015, 16:40

Tak samo można sprawdzić godziny pracy wielu innych podzespołów. Akurat MMIjest słabym wyznacznikiem bo działa również na postoju. A prędkość średnią jak napisał kolegą wyżej jest kasowalna co znaczy że nie wiemy jak ktoś przed nami zap****lał.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

simon68
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: simon68 » 19 sie 2015, 13:46

tylko panowie weźcie jedną rzecz pod uwagę, jak macie furę która według sprzedawcy np. z Radomia ma 160 tyś przebiegu, a MMI pokazuje że auto ma 9000 tyś godzin, to wtajemniczeni wiedzą że koleś ją pięknie na przebiegu skręcił, oszacujcie swoją średnią prędkość i już wiecie co i jak, nie trzeba jej czytać z kompa pokładowego !!!!!!
do wszystkiego trzeba z głową i nie ma sztywnego scenariusza ........

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl