Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 98 4.2PB/LPG ] Rozrzad na blokadach a znaki na walkach

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 98 4.2PB/LPG ] Rozrzad na blokadach a znaki na walkach

Post autor: Bugalon » 20 sie 2015, 00:13

Słuchajcie zalozylem blokady na glowice te okragle (kupilem, kij tam 350 wykaszlalem). Problem polega na tym ze jak blokady mam zamontowane to kolka na walkach nie są idealnie do siebie ustawione (brakuje naprawde niewiele ale inaczej sie tego ustawic nie da bo probowalem juz o ząbek w jedną i o ząbek w drugą stronę to kopnąć). Lancuszki na walkach mam nowe wiec to nie kwestia rozciagnietych lancuchow.

Pytanie jest takie do praktykow - czy to się musi mega idealnie pokrywac? Bo jesli tak to mam blokady z dupy i bede je musial albo "tuningowac" albo reklamowac ...... No chyba ze ktos ma jakies inne pomysly ......
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Arthur
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Arthur » 20 sie 2015, 00:24

ale kolka sa na stozku i w momencie ustawiania rozrzadu powinny byc poluzowane, dopiero po ustawieniu silnika na blokadach w ostatniej fazie sie je dokreca

Gość

Post autor: Gość » 20 sie 2015, 05:27

Arthur, chodzi chyba o kółka zębate łańcuszków.

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 sie 2015, 08:26

No pewnie ze chodzi o zębate łańcuszków, przeciez na tych kolkach od rozrzadu nie ma znakow zadnych .....
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1994
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Karol

Post autor: karol208 » 20 sie 2015, 14:45

U mnie w ABZ grały znaki

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 sie 2015, 20:21

No to lipa, musze zatem "tuningowac" blokady bo u mnie tak ladnie sie znaki nie zeszly (zrobie w sobote fotke i wstawie)
Pozdrawiam Bugi

ernesto

Post autor: ernesto » 21 sie 2015, 11:06

A nie jest przestawiony na łańcuchu przypadkiem?

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 21 sie 2015, 11:24

Nie jest, bo probowalem juz ustawien o zabek do tylu i zabek do przodu i za kazdym razem bylo gorzej niz w tym ustawieniu co jest teraz.
Pozdrawiam Bugi

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 23 sie 2015, 09:35

Podsumowując - nie kupujcie blokad z allegro. Są lipne, podzialy otworow sie nie zgadzaja (nie idzie przykrecic ich na dwie sruby bo jeden otwor nie pasuje, trzeba rozfrezowywac) a umieszczenie bolca blokujacego jest takie ze oznaczenia na walkach za lewara sie nie chca zejsc. Dwie godziny tuningu blokad a i tak na jednej glowicy nie jestem zadowolony do konca. Bez zwalenia pokryw zaworów i obserwacji znaków na walkach nie radzę silnika na tych blokadach skladac (podam nazwe tych blokad pozniej bo zapomnialem a w warsztacie zostaly)
Pozdrawiam Bugi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl