[D2 95 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu - analiza logów
Witam. Posiadam podobny problem. Jeździłem na Pb na początku bo gaz nie trybil. Jak przeciagnelem ja tak ostrzej na biegach wywalalo zaplony to podlaczalem obd2 na bluetooth z telefonem Kasowalem błędy i było ok. Ale jak zrobili mi gaz ( nowy map sensor i nowe wtryski ) jeżdżę na lpg wywala często zaplony różne gary po 3 4 na raz. No i Kasowalem je tym obd2. Teraz to już w ogóle lipa bo chodzi nie równo na Pb jeżdżę i wywala 4 . Skasuje i dodam gazu i znów to samo. Oczywiście wywala cat
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Karol Ci napisał. Jeden moduł odpowiada za zapłon 1,4,6,7 a drugi 2,3,5,8wawrzon28 pisze:Czy cała prawa strona jest na jednym module?
Na pb i na lpg problem jest taki sam.
Takie przypadki wypadania zapłonów na jednej stronie może być spowodowane problemem np w instalacji gazowej, mapsensor, uszkodzenie ECU, świece,
Poszukaj na forum, było kilka przypadków z wypadaniem na jednej głowicy.
Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka bogata (rich mixture)wawrzon28 pisze:Zapomniałem jeszcze o jednym błędzie 17535
Sprawdź czy w przewodzie podciśnieniowym na listwie wtryskowej, tej co idzie do przepustnicy, nie ma paliwa.
Ale na moje oko wygląda na to że coś podlewa paliwo. Problem z gazem, listwą wtryskową.
Wykasuj błędy, zakręć butle z gazem, odłącz akumulator na kilkanaście minut. Następnie pośmigaj troszkę na samej benzynie. Tylko i wyłącznie. Zrób kilkanaście, kilkadziesiąt kilometrów na benzynie.
Jesli błędy nie powróca to ewidentnie jest problem z gazem.