Witam, mam problem z tapicerka na boczkach ponieważ materiał odstaje i strasznie brzydko to wygląda, ma ktos propozycje jak by to mozna bylo naprawić o ile sie da.
Zdejmowałem boczki i myślałem ze jakoś da sie do tego dobrać ale tam jest sklejone na ciepło punktowo i zeby dobrać sie do tego trzeba by bylo to łamać.
noto wydatek jak tapicera trzeba angażować bo na pewno nie malo sobie zażyczy.
No ale zeby ladnie wyglądało trzeba zainwestować, dobra dzieki za odpowiedz.
Miałem to samo u siebie, strasznie syfiasty ten klej, wystarczyło oprzeć rękę gdy materiał wyszedł z "miejsca" gwarantowany ślad na ubraniu. Szczerze szkoda nerwów nad tym i pracy, można podważyć materiał i tymczasowo podkleić klejem do tapicerek, ale trochę czasu minie i jest to samo. Najlepiej kupić cały boczek który nie dostał wcześniej wody, lub szukać boczków z polifta tam już raczej nie występuje ten problem.
Zrywasz to, kupujesz pseudo skórę i naklejasz klejem kontaktowym.
W górną część podwiniesz pod plastiki. W dolnej trzeba się będzie pobawić.
Ja coś podobnego robiłem kiedyś w A4 kumpla. Wyszło całkiem nieźle ale trzeba cierpliwości.
Ja planuje u Siebie oklejać dół. Górę mam w skórce
Widzę nie tylko ja mam taki problem dodatkowo na podsufitce tapicerka odeszła. Podejrzewam że kiedyś jakiś inteligent tak prał wnętrze. ernesto, a dało by się zrobić fotkę boczka drzwi ? żeby wiedzieć jak wygląda ta skóra gładka czy ma jakieś przeszycia.
Zostalo jeszcze wyczyscic reszte bo brudne i bedzie cacy
Troche zrobilem to po "januszowemu" ale efekt bardzo mi sie podoba.
Zerwalem maetrial wyczyscilem stary klej material wyprawlem ale jak przylozylem to bylo bardzo cienko i glowielm sie jak zrobic zeby to troche podniesc, to pokroilem stara bluze przykleilem najpierw bluze a potem material