Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 ALL ] zasięg telefonu

shultz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] zasięg telefonu

Post autor: shultz » 04 wrz 2015, 11:23

mam głupie pytanie. jadę ósemką - zasięg orange wyłącznie w mieście, w trasie praktycznie non stop brak, zanim oddzielna navi złapie zasięg - czasem nawet kilkadziesiąt km. wczoraj 1,5k km innym samochodem - swobodna rozmowa praktycznie cały czas. o co chodzi??

Gość

Post autor: Gość » 04 wrz 2015, 11:23

Zmień telefon.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 04 wrz 2015, 12:51

Apophis pisze:Zmień telefon.
Dokładnie , albo szybę czołową :)
Za bardzo nasze auta są wyciszone i co niektóre telefony i GPS gubi zasięg u nas w aucie .
Uchyl szybę i zobacz czy zasięg się poprawi , jak tak to zamknij szybę i zasięg ucieknie , ja mam Kruger & martz telefon i zasięg cały czas full max .
Wiem że HTC mają dobry zasięg u nas w aucie .

ernesto

Post autor: ernesto » 04 wrz 2015, 13:14

Mam to samo z Navi czasami. Po uchyleniu szyby jest ok.
Wiele robi nie tylko podwójne szyby ale też aluminiowa buda. Ciężko jest mu czasami się przebić.
Ten typ tak ma ;)

Gość

Post autor: Gość » 04 wrz 2015, 15:48

Nieee. tylko telefon. Sa modele co wcale sie nie odnajduja w A8 a sa takie co smigaja bez problemu. Są tez wadliwe i mające cos nie tak z anteną.

shultz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: shultz » 05 wrz 2015, 20:54

jak dla mnie to sytuacja jest tragiczna:/ mam szajsunga i jest to konkretny problem w moim przypadku. jechałem z dwoma kumplami w skały i ich telefony też nie działały jak trzeba o nawigacji nie wspominając. mówicie ze htc dają radę? testowałem to uchylanie i fcktycznie jest różnica. wyobraziłem sobie siebie jadącego przy -30 z otwartym oknem, bo przecież muszę porozmawiać buahahaha

Gość

Post autor: Gość » 05 wrz 2015, 20:56

Nie wiem co ty masz za auto. Ja mam A8 z podwojnymi szybami i wprawdzie niektore telefony słabo działają tak jak i navigacje ale ogolnie zasięc jest o 1/4 słabszy niz poza autem.

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 05 wrz 2015, 21:42

w D3 jest ten sam problem u mnie - podwójne szyby, przednia grzana i zasięg najlepszy jest jak się przyłoży telefon do szyberdachu :) (a tak jest problem z GSM i navi - GPS)
ja mam też szajsunga S5 ale na innych markach też występuje ten efekt..(sprawdzone na Noki i Sony).... więc to nie jest problem telefonu tylko auta, które działa jak klatka Faradaya
problemu z telefonem nie ma bo jest bluetooth (działa wtedy świetnie) a seryjna navi z mapą 2015 daje radę

Gość

Post autor: Gość » 05 wrz 2015, 22:35

To ja nie wiem co sie zmieniło poza nowymi softami w navkach i fonach i zaczeły działac o wiele lepiej w tej samej klatce na tych samych antenach :)

Serio,navi panasonic jakas tam za 250zł kupiona xlat temu przestała działać i wrzuciłem jej automape,tak smigała ze 2 lata az zastapiła ja navi nokiowa i potem w kolejnych fonach. Ale co wazne zawsze aktualizuje softa. TomTom tez miał problemy jak miesiąc nie widział neta.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 05 wrz 2015, 23:26

Z tym zasięgiem to norma w autach wykonanych z aluminium o czym wspomniał już ernesto. Dlatego wszystkie anteny (Radio, TV, GPS i telefon) zamontowane są fabrycznie "na zewnątrz" auta ;)

shultz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: shultz » 07 wrz 2015, 12:16

chyba najlepiej kupić jakąś antenę zewnętrzną do telefonu dodatkową, bo czuję się jakbym żył w latach, kiedy zasięg był tylko na marszałkowskiej w wawie:))

Gość

Post autor: Gość » 07 wrz 2015, 12:29

Naprawde dziwia mnie twoje problemy. Ja nie tylko w swojej A8 praktycznie nie mam problemu ale juz na pewno nie jest on dla mnie na tyle duzy by sie tym przejmować. Smigam nie raz z chlopakami z klubu jak sie gdzies spotykamy i w kazdej tak samo,w zasadzie tylko Erni zgłaszał jakies problemy ze swoim chinamacofonem :)

shultz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: shultz » 07 wrz 2015, 13:19

gdyby problem nie był wyjątkowo uciążliwy nie zawracałbym nikomu 4liter. przejechałem się nieamelininowym autem w trasie ok 1,5kkm i problemów nie było praktycznie żadnych. kilka dni później zrobiłem połowę tej trasy swoim i myślałem, że wywalę - no właśnie nie wiem co, telefon czy samochód.
pacjent galaxy s4 w orange

Gość

Post autor: Gość » 07 wrz 2015, 14:51

S4mini hasało u mnie bez problemu.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 07 wrz 2015, 20:42

U mnie Galaxy S3 też bardzo często gubiło zasięg, a GPS to już w ogóle dno było. Przesiadłem się na LG G3 i wszystko lata na prawie 100% ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl