![]() |
![]() |
[D2 01 ] Navigation Plus DX - prawidłowa zmiana kodowania
[D2 01 ] Navigation Plus DX - prawidłowa zmiana kodowania
Witam.
Posiadam w ósemce Navigation Plus DX ( wersja sprzętu RNS 4.1, oprogramowanie 0102) i mam do was wszystkich pytanie: Jakim oprogramowaniem zmienić kodowanie na BOSE i jaki jest to kod?.
Z góry dzięki.
Posiadam w ósemce Navigation Plus DX ( wersja sprzętu RNS 4.1, oprogramowanie 0102) i mam do was wszystkich pytanie: Jakim oprogramowaniem zmienić kodowanie na BOSE i jaki jest to kod?.
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, 03:24 przez Smoogle, łącznie zmieniany 1 raz.
Kodowanie Vag-iem robisz.W radio wchodzisz adaptation i wpisujesz zamiast tego co masz nowy 5cyfrowy kod. Zapisujesz i smiga. Zapisz sobie na kartce ten co masz na wszelki wypadek.
1 Pozycja
Country ID (0 = standard)
2 Pozycja
Sound Coordination (0 = standard)
3 Pozycja
Number of passive speakers
0 = No passive speakers (Bose)
1 = Front left (Bose with hands-free phone)
2 = Fronts passive, rears active
5 = Passive fronts, non-active rears
4 Pozycja
Sound System
0 = standard
1 = Bose
5 Pozycja
Radio Configuration
1 = No CD changer
3 = With CD changer
5 = With secondary display
7 = With CD changer and secondary displ
1 Pozycja
Country ID (0 = standard)
2 Pozycja
Sound Coordination (0 = standard)
3 Pozycja
Number of passive speakers
0 = No passive speakers (Bose)
1 = Front left (Bose with hands-free phone)
2 = Fronts passive, rears active
5 = Passive fronts, non-active rears
4 Pozycja
Sound System
0 = standard
1 = Bose
5 Pozycja
Radio Configuration
1 = No CD changer
3 = With CD changer
5 = With secondary display
7 = With CD changer and secondary displ
Witam. Podepnę się trochę pod temat. Mianowice, zawitało u mnie RNS-D w moim przedlifcie A3. Nie ruszałem nic w żadnej kostce, po za podpięciem "Safe Pin". Teraz mój problem. Posiadam oryginalne nagłośnienie Audi + sub w bagażniku, też oryginał i niestety jest w głośnikach brak basu, płytki dźwięki, przy ustawieniu basu na max. W poprzednim radiu (Audi Concert) wszystko grało bardzo pięknie, bas był i czysty wyrazisty dźwięk, więc problem suba i głośników odpada. Drugi problem, trochę denerwujący problem to wyrzucane komunikatu, razem z piszczeniem przy każdym uruchomieniu. Coś tam TP-memo itp. Bardzo proszę o pomoc z moim problemem. Z góry dzięki.