![]() |
![]() |
[D2 95 2.8PB/LPG ] Nie odpala po postoju na krzywym.
[D2 95 2.8PB/LPG ] Nie odpala po postoju na krzywym.
Witam was serdecznie,
Dzisiaj pojechawszy zapłacić ,,czesne" za forum postawiłem moją audicę na chodniku a dokładniej to prawe koła stały na chodniku a lewe na asfalcie. Zawsze stawiałem na równym jedynie raz pod domem zostawiłem na chodniku ale to wtedy była lewa strona w górze. Wyszedłem po 5 minutach i audi nie chciało odpalić ani na gazie ani na benzynie czyli problem pompy paliwa czy układu paliwowego odpada. Auto zepchnąłem na płaskie z krawężnika i odpaliła. Dziwna sprawa, co może być przyczyną tego stanu ?
Dzisiaj pojechawszy zapłacić ,,czesne" za forum postawiłem moją audicę na chodniku a dokładniej to prawe koła stały na chodniku a lewe na asfalcie. Zawsze stawiałem na równym jedynie raz pod domem zostawiłem na chodniku ale to wtedy była lewa strona w górze. Wyszedłem po 5 minutach i audi nie chciało odpalić ani na gazie ani na benzynie czyli problem pompy paliwa czy układu paliwowego odpada. Auto zepchnąłem na płaskie z krawężnika i odpaliła. Dziwna sprawa, co może być przyczyną tego stanu ?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2015, 22:14 przez Adoz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nyku
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Radek
W poprzedniej miałem nieraz podobne cuda. Miałem lekki wyciek płynu i leciało jakoś na CPWK i wyskakiwał błąd. Można było kręcić do upadłego ale nic nie dawało. Musiało jej się odwidzieć (wyschnąć) dany czujnik i paliła jak złoto. Może masz jakiś podobny problem? stała pod pewnym kątem i akurat coś tam wilgoci złapało?
Dziwny przypadek podaje ale bynajmniej jak tak nieraz miałem
Padał deszcz dziś u Ciebie w rejonie? Może przewody wysokiego napięcia też już stare, łapią wilgoć i cewki wyłącza?
Dziwny przypadek podaje ale bynajmniej jak tak nieraz miałem

Padał deszcz dziś u Ciebie w rejonie? Może przewody wysokiego napięcia też już stare, łapią wilgoć i cewki wyłącza?
Paliwa miałem pół baku i właśnie myślałem o tym że nie łapie to dolałem 20l i nic. Dzisiaj w Białymstoku było słońce i 26 stopni także wilgoć odpada. Dodam że stoczyłem na płaskie i od razu odpaliła a na chodniku można było kręcić do upadłego. Gdzieś doczytałem że może czujnik położenia wału, ale wątpliwa sprawa że przez pochylenie auta gorzej działa. 

A czy możesz dojeździć nią do rezerwy czy nie?Adoz pisze:Paliwa miałem pół baku i właśnie myślałem o tym że nie łapie to dolałem 20l i nic.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS, Raz pokazywała mi wskazówka że mam nieco ponad rezerwe ale jeszcze nie paliła się i już nie mogłem odpalić. Także nie dam rady wyjeździć tyle benzyny żeby rezerwa się zapaliła. Wczoraj właśnie miałem pół baku dolałem 2o litrów i nic dopiero jak zepchnąłem na równe to odpaliła i potem nawet z ciekawości pojeździłem na benzynie żeby zobaczyć jak jeździ czy nie szarpie itp.
Noi zająłbym się klasycznym problemem pompy paliwa i jego kosza a nie szukał dziury w całym z czujnikiem wału.Adoz pisze:FOSS, Raz pokazywała mi wskazówka że mam nieco ponad rezerwe ale jeszcze nie paliła się i już nie mogłem odpalić. Także nie dam rady wyjeździć tyle benzyny żeby rezerwa się zapaliła.
Zepchnięcie auta na równą drogę ma się nijak do czujnika położenia wału, tu nic się nie zmienia natomiast dla układu paliwowego położenie auta może robić istotną różnicę, tym bardziej jeżeli auto stało prawym bokiem na krawężniku.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS, Wszystko fajnie tylko też próbowałem odpalić na gazie. Kontrolka od gazu świeciła się chyba że niby włączony ale nie odpali na gazie. Dobra dzisiaj postawie samochód na skosie i zobacze czy paliwo podaje. Tylko znowu skoro tak jest to dlaczego jak jadę na benzynie gdzieś pod górkę w zakręty to jazda jest płynna nic nie szarpie ?
- stillbadboy
- Super Klubowicz