[D3 03 4.2MPI ] Wycie - tylny most ?? wał ??
-
- Super Klubowicz
Z kanału zrobisz bez problemu
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Super Klubowicz
Może wozisz psaApophis pisze:Mnie nigdy nic nie miałczało.
A na poważnie jak dałem dwie dawki tego specyfika i nic się nie zmieniło u mnie jest miałczenie jak zdejmę nogę z gazu przy prędkości 120 do 80 tylko jak siedzę z przodu to słyszę wyraźnie że hałas dobiega z tyłu natomiast jak siedze z tyłu to jak by ze środka, czyżby torsen
Czyli tak jak u mnie, kolejne D3 z tym samym problemem Ja za jakiś czas doleje ten specyfik i zobaczę czy jest jakakolwiek zmiana.Marcin2013 pisze:Może wozisz psaApophis pisze:Mnie nigdy nic nie miałczało.
A na poważnie jak dałem dwie dawki tego specyfika i nic się nie zmieniło u mnie jest miałczenie jak zdejmę nogę z gazu przy prędkości 120 do 80 tylko jak siedzę z przodu to słyszę wyraźnie że hałas dobiega z tyłu natomiast jak siedze z tyłu to jak by ze środka, czyżby torsen
To zanim zmienicie mosty to może zwyczajnie zacząć od łożysk?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Jak już poprzednio pisałem mam to samo.
Mam takie pytanie,jak długo jezdzicie z tym problemen.Pytam bo jeśli to skrzynia to jak długo wytrzyma
Mam takie pytanie,jak długo jezdzicie z tym problemen.Pytam bo jeśli to skrzynia to jak długo wytrzyma
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 21:11 przez krypto35, łącznie zmieniany 1 raz.
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
Czytam o tych A8 D3 i stwierdzam że są one nie dopracowane.... jak nie klapa elektryczna to kot miałczący gdzieś z tyłu....
U mnie było tak że miałczało przy puszczeniu gazu między 90 - 120 km/h. Zrobiłem regenerację dyferencjału za bagatela 1200 zł. I efekt taki sam jak wyło tak wyło. Jadąc do niemiec w trasę w pewnym momencie skrzynia zawiesiła się na 6tym biegu (miesiąc wcześniej wymieniłem olej, filtry i nawet w torsenie olej zmieniłem) po odblokowaniu miałczenie się odwróciło miałczy wtedy jak naciskam gaz a nie jak puszczam co gorsze miałczenie przerodziło się w wycie i obecnie występuje w zakresie od 50 - 200 km/h oraz jest lekko wyczuwalne jak złapię za drążek do zmiany biegów
Na początku każdy twierdził że to dyfer ale regeneracja nie pomogła. Ratujcie bo już nie wiem co robić. Jestem umówiony na wizytę w firmie Automat w Miszewku na diagnozę ale pewnie nic za darmo, jeśli to wina skrzyni to może zamiast regeneracji która pewnie będzie kosztowała krocie kupić odrazu używkę za 2000zł i podmienić?
U mnie było tak że miałczało przy puszczeniu gazu między 90 - 120 km/h. Zrobiłem regenerację dyferencjału za bagatela 1200 zł. I efekt taki sam jak wyło tak wyło. Jadąc do niemiec w trasę w pewnym momencie skrzynia zawiesiła się na 6tym biegu (miesiąc wcześniej wymieniłem olej, filtry i nawet w torsenie olej zmieniłem) po odblokowaniu miałczenie się odwróciło miałczy wtedy jak naciskam gaz a nie jak puszczam co gorsze miałczenie przerodziło się w wycie i obecnie występuje w zakresie od 50 - 200 km/h oraz jest lekko wyczuwalne jak złapię za drążek do zmiany biegów
Na początku każdy twierdził że to dyfer ale regeneracja nie pomogła. Ratujcie bo już nie wiem co robić. Jestem umówiony na wizytę w firmie Automat w Miszewku na diagnozę ale pewnie nic za darmo, jeśli to wina skrzyni to może zamiast regeneracji która pewnie będzie kosztowała krocie kupić odrazu używkę za 2000zł i podmienić?
A8 D3 4.0 TDI V8 chip 310KM QUATTRO [G8 DAN]
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
Nie wiem sam co radzić, u mnie jednoznacznie stwierdzili, że to dyfer. Kupiłem drugi i wyje w tym samym momencie czyli przy puszczeniu gazu od 120 do 90km/h ale może trochę ciszej. Niedawno dodałem do dyfra ten środek z siarczkiem molibdenu i muszę powiedzieć, że sporo pomogło, wycie jest dużo cichsze. Nie wiem na razie z tym jeżdżę, zobaczymy co dalej...