Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 95 2.8PB/LPG ] Nie odpala po postoju na krzywym.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 21 wrz 2015, 22:46

Adoz pisze:Byłem u elektryka i odczytał błędy z których wynika padnięta czujka położenia wałka rozrządu, jutro przyjdzie nowa to zobaczymy czy zadziała.
Wałka rozrządu czy wału korbowego bo to istotna różnica? ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 21 wrz 2015, 23:01

No własnie. Mi jak sie porobiły zwarcia na kablu od G28 to wywalało błedy obu az podjarało ecu.

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adoz » 22 wrz 2015, 10:32

Na pewno wałka rozrządu. Apophis, możesz rozwinąć swoją wypowiedz? co to jest ten kabel G28 ? jakie miałeś objawy ? bo ja właśnie na próbę zamontuje ten nowy czujnik, bo też w pewnym momencie miałem podejrzenie że ecu spalony. Jak wczoraj kręciłem pary razy to dziwne zjawiska miały miejsce nagle abs się zaświecił potem komputer zgasł to ja nie wiem może u mnie też ecu popalony.

Gość

Post autor: Gość » 22 wrz 2015, 15:39

ja juz miałem w reku czujnik położenia wałka bo tak wskazywał VCDS. Objawy to auto gasło i odpalało kiedy chciało az zdechło na dobre. Doszedłem jednak że kabel od czujnika położenia wału(G28) jest zjarany i się rozpadał w rekach. Wymeniłam na ten oplowski zamiennik bo taki tanszy i był na miejscu i auto odzyło. Jednak przez zwarcie narobiło problemów w ECU ale to inna bajka.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 22 wrz 2015, 18:10

Adoz pisze:Jak wczoraj kręciłem pary razy to dziwne zjawiska miały miejsce nagle abs się zaświecił potem komputer zgasł
Normalny objaw, przy wielokrotnej próbie odpalenia auta spada napięcie i zazwyczaj jako pierwszy melduje się sterownik ABS ;)

Adoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adoz » 22 wrz 2015, 18:32

Dobra, czujnik położenia wałka rozrządu wymieniony silnik odpalił na dotyk. <chura>
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl