![]() |
![]() |
[D2 ALL ] System dźwiękowy bose czy nokia?
[D2 ALL ] System dźwiękowy bose czy nokia?
Mam zamiar kupić audi a8 d2 i po czym poznać że w aucie jest zamontowany system bose lub nie? czy ten bose to naprawdę taka różnica w brzmieniu co do systemu nokia
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2015, 18:17 przez hadwao, łącznie zmieniany 2 razy.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Nie rozbierając nic, na tylnych głośnikach w półce powinieneś mieć logo BOSE, jeśli radio jest zakodowane pod BOSE to również zaraz po odpaleniu ma ukazać się na chwilę na jego wyświetlaczu napis BOSE.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Poza tym BOSE ma 8 głośników, Nokia 10 (tam gdzie są w tylnych drzwiach tweetery, w BOSE są same zaślepki.
Różnica w dźwięku owszem jest, ale jeśli znajdziesz egzemplarz wart kupienia a będzie z systemem Nokii to bierz i nie patrz na audio.
Za woofery robią właśnie dwa głośniki w półce, nie masz tam typowego subwoofera jak np. w kombi w boczku.
Poza tym BOSE ma 8 głośników, Nokia 10 (tam gdzie są w tylnych drzwiach tweetery, w BOSE są same zaślepki.
Różnica w dźwięku owszem jest, ale jeśli znajdziesz egzemplarz wart kupienia a będzie z systemem Nokii to bierz i nie patrz na audio.
Za woofery robią właśnie dwa głośniki w półce, nie masz tam typowego subwoofera jak np. w kombi w boczku.
Black Cars Matters
dice111 pisze: Różnica w dźwięku owszem jest, ale jeśli znajdziesz egzemplarz wart kupienia a będzie z systemem Nokii to bierz i nie patrz na audio.Za woofery robią właśnie dwa głośniki w półce, nie masz tam typowego subwoofera jak np. w kombi w boczku.
audio i wyciszenie kabiny to dla mnie ważna rzecz, będę robił trasy dwa razy w miesiacu po 2000 km. A czy podwójnie klejone szyby występowały tylko w 4.2 i 6.0 czy w 2.8 też można je trafić ? rozumiem że dają lepsze wygłuszenie kabiny
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Te z allegro poniżej 300 tez nie mają. O nastawnikach jest przecież cały temat: http://www.a8team.pl/d2-fl-all-nastawni ... vt9642.htm
Black Cars Matters
dziękidice111 pisze:Te z allegro poniżej 300 tez nie mają. O nastawnikach jest przecież cały temat: http://www.a8team.pl/d2-fl-all-nastawni ... vt9642.htm
mam mętlik w głowie , kiedyś miałem a8 4.2 i w ciągu dwóch lat wpakowałem w nie ponad 20 tyś zł ale jeździłem tylko po mieście i robiłem 30 tyś km rocznie . Teraz będę robił około 15 tyś km rocznie i praktycznie tylko trasy. Cały czas się zastanawiam czy stać mnie na utrzymanie takiego auta. Silnik 2.8 jest dużo tańszy w eksploatacji ? czy zbliżony do 4.2 tylko gorzej jeździ