![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Piasta od czego pasuje?
[D2 preFL ALL ] Piasta od czego pasuje?
Czy piasta od np a4 a6 passata itd pasuje do a8 d2 4.2 przed liftem. Nie będę jej zakładał potrzebuje ją dla tokarza na wzór aby dotoczyć dystanse pod tarcze bo zakładam hamulce od d3. Interesuje mnie jaka piasta taka łatwo dostępna ma identyczne wymiary.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2015, 14:47 przez telmax, łącznie zmieniany 1 raz.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
Wiem że 17mm dotoczę jeden komplet sprawdzę czy jest ok i wtedy mogę dotoczyć drugi, zaciski ładnie pasują, ciekawe jak będzie hamować.
Na złomach szrotach nie mają nigdzie w pobliżu do a8 d2 są do passatów a4 a6 itd ciekawi mnie czy to jest to samo.
Jak nie znajdę będę musiał u siebie zwrotnice zwalić i dać tokarzowi.
Na złomach szrotach nie mają nigdzie w pobliżu do a8 d2 są do passatów a4 a6 itd ciekawi mnie czy to jest to samo.
Jak nie znajdę będę musiał u siebie zwrotnice zwalić i dać tokarzowi.
W poniedziałek wszystko zawiozę do tokarza i dam znać, pacząc na te ogromne tarcze z d3 chyba na pewno warto ja kupiłem taki komplet: http://allegro.pl/audi-a8-d3-4-2-3-7-tdi-03-10-tarcze-zaciski-klocki-i5669367688.html
Zaciski pasują idealnie.
Zaciski pasują idealnie.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
super wybor jesli chodzi o swp z d3 ale moim zdaniem przelaciles.
zaciski wiaodmo uzywane 100-200zl
nowe tarcze 500zl
nowe klocki 230zl
za sto zlotych wiecej tarcze iklocki mialbys nowki
daj znac po wizycie u tokarza, ja tez sie na dystanse pisze.
zaciski wiaodmo uzywane 100-200zl
nowe tarcze 500zl
nowe klocki 230zl
za sto zlotych wiecej tarcze iklocki mialbys nowki
daj znac po wizycie u tokarza, ja tez sie na dystanse pisze.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- stillbadboy
- Super Klubowicz
Mam już wszystko co chciał tokarz: tarcze, piastę i felge, na piątek ma być gotowe, jak wszystko poskładam i będzie ok mogę oczywiście podać wymiary dokładne adaptera lub zlecić toczenie i wysłać.
Zastanawia mnie jeszcze czy nie trzeba będzie dać dystansu na tył, bo przód poszerzy się o te 17mm co o tym myślicie panowie?
ps. Szkoda że się pospieszyłem z tymi heblami od d3. Wczoraj znajomy mechanik zakładam do d3 z d4 i musiał dać tylko podkładkę pod śrubki od zacisku reszta plug&play d4 pewnie dobrze hamuje.
Zastanawia mnie jeszcze czy nie trzeba będzie dać dystansu na tył, bo przód poszerzy się o te 17mm co o tym myślicie panowie?
ps. Szkoda że się pospieszyłem z tymi heblami od d3. Wczoraj znajomy mechanik zakładam do d3 z d4 i musiał dać tylko podkładkę pod śrubki od zacisku reszta plug&play d4 pewnie dobrze hamuje.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Różnica jest taka napewno ze tarcz do D4 przednich nie ma jeszcze z zamienniku , tylko tylne widziałem 330mm i 356mm
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044