[D2 98 2.8PB/LPG ] Tempomat
[D2 98 2.8PB/LPG ] Tempomat
Witam.
Panowie mam pytanie gdzie szukać przyczyny. :?:
Otóż mam problemy z Tempomatem :!:
-raz działa a raz nie :-/
-zauważyłem że zależy to chyba od resetowania komputera- gdyż jak zgaszę silnik i ponownie włączę to działa ale oto chodzi ze nie zawsze.
- czy to wina samego włącznika , czy raczej jakaś elektronika - gdzie szukać przyczyny.
Miał ktoś kiedyś taki przypadek
Dzięki za info
Panowie mam pytanie gdzie szukać przyczyny. :?:
Otóż mam problemy z Tempomatem :!:
-raz działa a raz nie :-/
-zauważyłem że zależy to chyba od resetowania komputera- gdyż jak zgaszę silnik i ponownie włączę to działa ale oto chodzi ze nie zawsze.
- czy to wina samego włącznika , czy raczej jakaś elektronika - gdzie szukać przyczyny.
Miał ktoś kiedyś taki przypadek
Dzięki za info
Ostatnio zmieniony 10 lip 2011, 17:14 przez Mikigd, łącznie zmieniany 1 raz.
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
Panowie. nie wiem na ile to zbieg okoliczności.
Ale odkąd -gdy włączam stacyjkę - czekam aż wszystkie lampki się pogaszą -
:arrow: i dodatkowo czekam około 5 sec - łącznie czas z 10- 15 sec . (u mnie słychać takie dźwięki jakby wszystko już się po włączało i dalej nic się nie mieli w komputerze)
Odpalam auto i tempomat działa - 9 na 10 odpaleń. Więc rzeczywiście wina musi leżeć gdzieś po stronie komputera/sterowika- że czasami komp nie zdąży załadować wszystkich sterowników do pamięci i wtedy tempomat nie działa.
Zobaczymy jak będzie to wyglądało w dalszym użytkowaniu.
Na razie tak odpalam od około tygodnia. :!: i jest dobrze.
Ale odkąd -gdy włączam stacyjkę - czekam aż wszystkie lampki się pogaszą -
:arrow: i dodatkowo czekam około 5 sec - łącznie czas z 10- 15 sec . (u mnie słychać takie dźwięki jakby wszystko już się po włączało i dalej nic się nie mieli w komputerze)
Odpalam auto i tempomat działa - 9 na 10 odpaleń. Więc rzeczywiście wina musi leżeć gdzieś po stronie komputera/sterowika- że czasami komp nie zdąży załadować wszystkich sterowników do pamięci i wtedy tempomat nie działa.
Zobaczymy jak będzie to wyglądało w dalszym użytkowaniu.
Na razie tak odpalam od około tygodnia. :!: i jest dobrze.
Mnie się wydaje ze to kwestia styków, komputer może nic nie wykazać, proponuje zdjać pająka i po nitce do kłębka, przeczyścić wszystkie styki.
[ Dodano: 2009-09-04, 10:04 ]
-V-I-R-U-S-, ja posiadam vaga na maxie i soft VAG 3.11 i daje rade.
[ Dodano: 2009-09-04, 10:04 ]
-V-I-R-U-S-, ja posiadam vaga na maxie i soft VAG 3.11 i daje rade.
Kto nie kupił Audi A8 ni razu, nigdy nie zaznał przyjemności.