Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 04 3.7MPI/LPG ] Cieknie płyn chlodniczy przy parowniku

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 04 3.7MPI/LPG ] Cieknie płyn chlodniczy przy parowniku

Post autor: Gunner » 10 paź 2015, 21:49

Od dłuższego czasu ubywa mi płynu chłodniczego ze zbiornika i zlokalizowałem wyciek przy parowniku. Najpierw były lepiej dokręcone opaski ale nic nie dało, potem założone nowe i dany nowy trójnik ale też nic z tego <onie> Następną rzeczą jaka mnie pewnie czeka to wymiana węży bo trudno dolewać co tydzień z litr płynu...
Myślicie, że jakieś nowe, konkretnej firmy węże załatwią sprawę ? Miał ktoś podobny problem ? Bo z tego co czytam na necie to zdarza się to nie tak rzadko w różnych samochodach, że cieknie właśnie przy parowniku.

ernesto

Post autor: ernesto » 10 paź 2015, 22:33

Pierw zlokalizuj wyciek na 100%
Wystarczy normalny przewód do układów chłodzenia. Podstawa to ma być zbrojony w środku.
Teraz pytanie czy pęknięty jest wąż, króciec wychodzący z reduktora, uszczelnienie króćca czy może sam reduktor. Mogła pęknąć membrana w reduktorze i podciekać po przewodach. O ile są na dole.
Jak w górze to pozostają te dwie pierwsze bo płyn do góry nie poleci.

TMEA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TMEA » 21 paź 2015, 11:18

weź na razie odłącz przewód od parownika i jak masz go dłuższego to go utnij z 3cm i na nowo załóż. Często dzieje się tak że przewód się zgniata w środku i dokręcanie opaskami nic nie daje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl