polecam bo bardzo sympatycznie i sprawnie wykonali usługę
![<brawo>](https://a8team.pl/images/smilies/oklasky.gif)
![]() |
![]() |
![]() |
Jesteś pewie na 100 procent??? bo ja ręki sobie uciąć nie dam,ale można pobawić się w VCDS aby ustawić kodowanie na sam tempomat bez disronika, ja mam u siebie tempomat,jak doposażałem w zegary od S8 z ACC i Lane assist to wyrzucało mi błąd na zagarach odnośnie ACC ,ale udało się wyłączyć ten komunikat.Damias pisze:Jak się ma ACC to nie da się ustawić "zwykłego" tempomatu.
niestety ale nie wiesz o czym piszesz a piszesz by pisać.....nie wiem jaki to ma sens - chyba tylko podkręcanie licznika postówNo tak napisałem ze można spróbować przekodować jeśli podzespoły się nie różnią.
ponieważ licznik z dużym FIS jest w wersji pod ACC i pod zwykły tympomat - duży FIS nie oznacza, że jest ACCdrago_o pisze:FIS duży wymagany. Ale na duzym fisie zwykły tempomat tez działa.
jordan233 co się da przekodować? konkretnie proszę pisać jaki masz pomysł.... chyba, że Ty przekodujesz "tempomat na zwykły" to bez komentarza.
To jest dział techniczny więc Panowie piszcie konkrety a nie prowadzicie dyskusje z której nic nie wynika.
wymieniasz manetkę....kodowanie i się dajordan233 pisze:Zapytałem kolegi Damiasa czy jest pewien w 100 procentach :
"Jak się ma ACC to nie da się ustawić "zwykłego" tempomatu."
kodowanie (możliwości/opcje) to jedno a jaki masz moduł kiery i czy on obsługuje ACC to zupełnie co innegojordan233 pisze: Mimo że nie mam ACC - jeszcze!!!! to w ustawieniach sterownika kiery można zobaczyć czy da się wyłączyć ACC zmianą na CCS