[D2 01 4.2PB/LPG ] wpada hamulec
-
- Forum Audi A8
[D2 01 4.2PB/LPG ] wpada hamulec
Koledzy mały problem z hamulcem auto stało nie palono 6 miesięcy i teraz jest tak ze za pierwszym razem hamulec taki miękki i wpada dopiero za trzecim razem łapie i tak za każdym razem i może być przyczyną tego zapieczony tloczek bo trzyma mi jedno koło bo się grzeje.
-
- Forum Audi A8
Jeśli zeszedł płyn z układu, czyli zrobiła się nieszczelność to oczywiście że mógł.
Miałem kiedyś taki przykład 2x w A4, jeździłem dzień w dzień było wszystko ok.
Pewnego dnia miałem z żoną jechać do lekarza i wsiadam w A4 i wyjeżdżam z podwórka. Naciskam na hamulec i nagle skok adrenaliny i ciśnienie 250/150. Śladów wycieków żadnych. Ale z czasem dopatrzyłem się wycieku z ośki ręcznego w tylnym zacisku hamulcowym.
Niby w A8 poprawili to. A4 jest podobny zacisk, tam leciały uszczelnienia w ósemkach lubiały się zapiekać ręczne.
Sprawdź dokładnie przewody elastyczne i zaciski hamulcowe.
Mi osobiście to wygląda na totalnie zapowietrzony układ.
Miałem kiedyś taki przykład 2x w A4, jeździłem dzień w dzień było wszystko ok.
Pewnego dnia miałem z żoną jechać do lekarza i wsiadam w A4 i wyjeżdżam z podwórka. Naciskam na hamulec i nagle skok adrenaliny i ciśnienie 250/150. Śladów wycieków żadnych. Ale z czasem dopatrzyłem się wycieku z ośki ręcznego w tylnym zacisku hamulcowym.
Niby w A8 poprawili to. A4 jest podobny zacisk, tam leciały uszczelnienia w ósemkach lubiały się zapiekać ręczne.
Sprawdź dokładnie przewody elastyczne i zaciski hamulcowe.
Mi osobiście to wygląda na totalnie zapowietrzony układ.
- tutenhamon
- Super Klubowicz