Witam
problem nastepujacy
miałem uszkodozny silniczek ręcznego peknieta obudowa brak tylniej obudowy przekładni i paska , sam silniczek działał i nawet nie wywalał błedu dopuki sie go nie użyło.
Finalnie kupiłem używke, założyłem ręczny zaczoł działac ale wypierdzielił bład piorun ze strzałkami na fisie, a na kompie uwalony czujnik halla , wiec przełożyłem stronami zeby zobaczyc czy bład powędruje za silniczkiem no i tak tez było przeszedł z prawej na lewą.
Oczywiście chce zwrócić teraz zacisk i nie ma z tym problemu.
Wie może ktoś jak naprawia się ten czujnik halla ? bo zacisk fizycznie jest sprawny ale jazda z błedem na fisie nie przystoi.
Dodatkowo mam pytanie czy bład o zużyciu klocków na vcds jest komunikowny również na fisie? zastanawiam sie czy bład na fisie jest spowodowany wadliwym zaciskiem czy bardziej zużytymi klockami.
pozdr
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Hamulec ręczny działa ale z błędem pytanie od cz
Re: Hamulec ręczny działa ale z błędem pytanie od cz
Oddać do regeneracji - akurat w Warszawie nie będzie z tym większego problemu.raftor pisze:Wie może ktoś jak naprawia się ten czujnik halla ? bo zacisk fizycznie jest sprawny ale jazda z błedem na fisie nie przystoi.
Jest komunikat na FIS o zużytych klockach.raftor pisze:Dodatkowo mam pytanie czy bład o zużyciu klocków na vcds jest komunikowny również na fisie? zastanawiam sie czy bład na fisie jest spowodowany wadliwym zaciskiem czy bardziej zużytymi klockami.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
nie wiem czy pamiętasz jak mój zacisk prawy wyglądałFOSS pisze:Oddać do regeneracji - akurat w Warszawie nie będzie z tym większego problemu.

za tego co mam zapłaciłem 450zł plus ew regeneracja 250-300zł więc wole oddac i podjechać gdzies po używke tylko tym razem odrazu go założe i przetestuje:D
szukam dalej jakiegoś zacisku

To fakt. Tego twojego to by Rafał nie przyjął do regeneracji, a przynajmniej nie w standardowej cenie.raftor pisze:nie wiem czy pamiętasz jak mój zacisk prawy wyglądał:D a raczej jego resztki , jest to do naprawienia ale nie opłacalne...
Całkiem słusznie.raftor pisze:za tego co mam zapłaciłem 450zł plus ew regeneracja 250-300zł więc wole oddac i podjechać gdzies po używke tylko tym razem odrazu go założe i przetestuje![]()
Tzn. właściwie tylko silniczka bo całego kompletnego zacisku nie ma sensu przekładaćraftor pisze:szukam dalej jakiegoś zacisku![]()

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-