![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Piasta od czego pasuje?
- stillbadboy
- Super Klubowicz
- stillbadboy
- Super Klubowicz
- stillbadboy
- Super Klubowicz
ok rozumiem, jak dotocze swoje dam znac ile ja zaplacilem. Mam nieodparte wrażenie ze Ci tokarz chce wyfrezowac portfeltelmax pisze:No niestety materiał to koszt 100zł od sztuki, reszta to robocizna dla tokarza a roboty jest nie mało. Stąd ta cena

wrzuc fotki jak to u Ciebie wyszlo dla potomnych

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
aktualnie kolega robi projekt na maszyne CNC wlasnie pod te dystanse beda z alu pa6.
Jako ze bylem pierwszy ktory temat tych hamulcow ruszyl to i przetarlem szlak procesu technologicznego by po zalozeniu tego na auto nie bylo kupy.
Dystans wykonany na tokarce ma niestety spory blad ktory wychodzi po zalozeniu wszystkiego do kupy na aucie-sa wibracje.Nie jest to regula ale wartosc bicia tarczy jest na moje stanowczo za duza i zadko kiedy na niesparowanym zestawie osiaga ponizej 0.1 mm a to duzo.
Jesli dasz tarcze by sparowac dystans na tokarni schodzi sie spokojnie do 0,03 a to joz elegancki wynik jak na 360mm srednicy.
Jednak koniecznosc parowania ciagnie czas i pieniadze.
Dlatego zlecilem kumplowi by wykonal mi serie tych dystasnow na CNC.Wtedy mysle ze taki zestaw prosto z polki bedzie mial racje bytu bez zadnych poprawek
Jako ze bylem pierwszy ktory temat tych hamulcow ruszyl to i przetarlem szlak procesu technologicznego by po zalozeniu tego na auto nie bylo kupy.
Dystans wykonany na tokarce ma niestety spory blad ktory wychodzi po zalozeniu wszystkiego do kupy na aucie-sa wibracje.Nie jest to regula ale wartosc bicia tarczy jest na moje stanowczo za duza i zadko kiedy na niesparowanym zestawie osiaga ponizej 0.1 mm a to duzo.
Jesli dasz tarcze by sparowac dystans na tokarni schodzi sie spokojnie do 0,03 a to joz elegancki wynik jak na 360mm srednicy.
Jednak koniecznosc parowania ciagnie czas i pieniadze.
Dlatego zlecilem kumplowi by wykonal mi serie tych dystasnow na CNC.Wtedy mysle ze taki zestaw prosto z polki bedzie mial racje bytu bez zadnych poprawek
- stillbadboy
- Super Klubowicz
telmax pisze:To jest racja, mam te adaptery zrobione na zwykłej tokarni tarcze brembo delikatnie biją ale tylko na rozgrzanych hamulcach.
bo sie polasiles na oszczednosciach tak jak pisalem wczesniej , masz używki tarcze to i masz efekty, zemscilo sie.
pozatym sorry za brzydkie slowo ale h.ja wniosles do tematu pozatym że wyciagnales potrzebne Ci info z forum , sam nie podzieliles sie niczym, przykro i nie ladnie. Zatem karma wrocila.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- stillbadboy
- Super Klubowicz
Senator zatem ija wstrzymuje sie z zakupem zwrotnicy, jesli tobie nie pyknie ( ale zycze i wierze ze pyknie ) to mam przynajmniej dwa miejsca gdzie tez to ogarniaja:)SenatorS8 pisze:Do konca tygodnia mam znac finalny kosztorys.Jak bedzie za drogo to zlece tylko swoje.Wiem z czym to sie je i jakie sa konsekwence trenowania roznych sposobow na rozwiazanie problemu.
Tak czy inaczej poinformuje forumowe grono.
Wlasnie jestem po rozmowie z kolega.
Jotro do wieczora obiecal przyslac wizualizacje elementu.
Stwierdzil tez ze zalecane byloby w pakiecie produkcyjnym pokryc je niklem technicznym by sie nie proszkowaly po sezonie czy 2 zimowych.
Pierwsza sztuke mam miec w reku zaraz na poczatku miesiaca.
Koszta konkretne beda jotro ale joz dzis widze ze razem z niklem jest bardzo sensowna (w granicach wylyczen apophisa)
Jotro do wieczora obiecal przyslac wizualizacje elementu.
Stwierdzil tez ze zalecane byloby w pakiecie produkcyjnym pokryc je niklem technicznym by sie nie proszkowaly po sezonie czy 2 zimowych.
Pierwsza sztuke mam miec w reku zaraz na poczatku miesiaca.
Koszta konkretne beda jotro ale joz dzis widze ze razem z niklem jest bardzo sensowna (w granicach wylyczen apophisa)