![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] Dziwny problem z pompką paliwa...Pomocy
[D2 94 4.2PB ] Dziwny problem z pompką paliwa...Pomocy
Witam problem zaczął się po długim czasie kiedy A8 była nie odpalana z powodu remontu silnika po jego ponownym montażu i próbie rozruchu okazało się że pompka paliwa w zbiorniku nie daje ciśnienia więc kupiłem nowy zamiennik za 200pln niemieckiej firmy okazało się że i nowa pompka nie pracuje wiec wymontowałem ją i podłączyłem na krótko bez sitka które jest na smoku a ta daje idealne ciśnienie można by myśleć że to wina brudnego sitka sitko które jest w smoku zostało dokładnie wyczyszczone wiec raczej nie można go brać pod uwagę i już sam nie wiem co robić czy jest możliwe że pompka jest uszkodzona i słabo ciągnie Ale jak już dostanie paliwo to tłoczy je tak że nie można przytrzymać palcem?
Ale my wyjeliśmy cały kosz (JA TO NAZYWAM SMOK) i wkładając go do zbiornika z benzyna napływa na prawde szybko przez sitko gdzie ciągnie pompka a mimo to ona nie ciagnie a jak włożę pompkę bez kosza do benzyny to ciągnie jak szalona...pepi pisze:bo wychodzi na to że do kosza paliwo nie wpływa
bo jeśli tłoczy ze naczynia a nie chce ze zbiornika to raczej nie ma paliwa do tłoczenia
Kolego jeśli źle zamontujesz kosz tym bocznym cyckiem to będzie zaciągała powietrze i dupa blada. Tak jak koledzy pisali wcześniej zalanie większej ilości paliwa i problem ustępuje. Podobnie może być jak któraś z rurek w tej pajęczynie w zbiorniku zchrachciała lub się przetarła. Być może magik pomoże.
Dążenie do doskonałości.
Myślę że może być to któraś z rurek w tej pajęczynie w zbiorniku zchrachana... jest to tak że audi odpala ale po chwili jak zgaszę to już nie chce zapalić i jak dłużej kręcę to odpala ale po kilku minutach już w ogóle nie chodzi (sama gaśnie) a pompka przestaje podawać paliwo czyli tak jak by chwilę dostawała ale co raz mniej aż do zeradaro72 pisze:Kolego jeśli źle zamontujesz kosz tym bocznym cyckiem to będzie zaciągała powietrze i dupa blada. Tak jak koledzy pisali wcześniej zalanie większej ilości paliwa i problem ustępuje. Podobnie może być jak któraś z rurek w tej pajęczynie w zbiorniku zchrachciała lub się przetarła. Być może magik pomoże.
Problem starszy niż to forum a tematów o tym mamy już tu kilka.
Pompa musi być do A8 a nie do różnych modeli Audi, kosz musi być szczelny i poprawnie zamontowany i skoro pompka bez koszta pompuje jak głupia to z koszem też musi pompować.
Jak mechanik sobie nie radzi to poszukaj innego, bo ten widocznie nie wie o co chodzi.
Pompa musi być do A8 a nie do różnych modeli Audi, kosz musi być szczelny i poprawnie zamontowany i skoro pompka bez koszta pompuje jak głupia to z koszem też musi pompować.
Jak mechanik sobie nie radzi to poszukaj innego, bo ten widocznie nie wie o co chodzi.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-