[D2 ALL ] El skladane lusterka i regulacja kierownicy
[D2 ALL ] El skladane lusterka i regulacja kierownicy
Witam dzisiaj wsiadając do A8 znajomego rocznikowo takiej samej zauważyłem, że po włożeniu kluczyka kierownica opusza się na dół, a po wyjęciu idzie do góry. Tak samo jak on ma elektrycznie składane lusterko pasażera. Mam pytanie czy to było montowane seryjnie w każdej A8 czy ewentualnie da rade włączyć to za pomocą VAG'a ?? Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 23:35 przez GregoA8, łącznie zmieniany 1 raz.
W egzemplarzach poliftowych wygląda to nastepująco:GregoA8 pisze:(...) Mam pytanie czy to było montowane seryjnie w każdej A8 czy ewentualnie da rade włączyć to za pomocą VAG'a ??
Jeżeli masz elektryczną kierownicę oraz pamięć ustawień fotela kierowcy to na lewej stronie kolumny kierownicy masz po pierwsze duży kwadratowy przełącznik do ustawienia kierownicy w odpowiednim położeniu oraz mały okrągły włącznik od pamięciu ustawienia kierownicy.
Jeżeli okrągły przycisk jest wciśnięty (pozycja ON) to przy przywoływaniu z pamięci konkretnego ustawienia fotela kierowcy ustawiana jest także kierownica do pozycji odpowiadającej zapisowi w danej komórce pamięci.
W tej pozycji jednocześnie generowany jest właśnie ten ruch kierownicy który opisujesz czyli po wyjęciu kluczyka kierownica odjeżdża maksymalnie do tyłu i do góry a po włożeniu kluczyka i przekręcęniu go kierownica powraca do ustawienia pierwotnego odpowiadającego pozycji zapamiętanej odpowiednio dla kluczyka którym otwarto drzwi.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-