[D3 FL ALL ] 4.2 FSI instalacja gazowa!!!
A lpg w dieslu?pepi pisze:moim zdaniem bez sensu jest bawienie się w jakieś głupie dotryski bo to jest głupotą
kiedy taka instalka się zwróci ?
Tylko ciekły który ma sens tylko nie wiem jaki ma wpływ nasz wspaniały gaz który mamy w kraju na wtryski -bo raczej tanie nie są .
tam jest dopiero jazda z dotryskiem gazu do ropy- tylko, że dochodzi do efektu, w którym całość jest bardziej wykorzystywana itd.
U mnie w pracy są takie instalki porobione, miało być oszczędnie a wychodzi drożej. Ale tak to jest jak prezesowi oczy się mydli.Dymian pisze: A lpg w dieslu?
tam jest dopiero jazda z dotryskiem gazu do ropy- tylko, że dochodzi do efektu, w którym całość jest bardziej wykorzystywana itd.
Dwa Sprintery już zarżnięte
tutaj żadne filtry nie pomogą bo brali z zagramanicy na testy nasz lpg i w naszym wspaniałym paliwie są takie dodatki których nie może być
to co ci da oczyszczanie jak tu skład jest kijowy .
Kiedyś był letni i zimowy teraz jest byle jaki nie spełniający norm dawniejszych to co zrobili ?
Normy zmienili aby się łapał polska dziwny kraj
to co ci da oczyszczanie jak tu skład jest kijowy .
Kiedyś był letni i zimowy teraz jest byle jaki nie spełniający norm dawniejszych to co zrobili ?
Normy zmienili aby się łapał polska dziwny kraj
Dymian pisze:Na alle jest kilka wozów do sprzedania z tą instalacją, w tym S6 C6 4.2 fsi.
Kolego, nie to żeby chciał cię obrazić ale muszę cię uświadomić, że piszesz głupoty - taki samochód jak napisałeś nie istnieje.Dymian pisze:... w przypadku tego s6, o którym wspomniałem były podane wartości pb i lpg/100km.
S6C6 posiada silnik 5.2V10 FSI a nie 4.2V8 FSI
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Z dala jestem od obrażania.FOSS pisze:Dymian pisze:Na alle jest kilka wozów do sprzedania z tą instalacją, w tym S6 C6 4.2 fsi.Kolego, nie to żeby chciał cię obrazić ale muszę cię uświadomić, że piszesz głupoty - taki samochód jak napisałeś nie istnieje.Dymian pisze:... w przypadku tego s6, o którym wspomniałem były podane wartości pb i lpg/100km.
S6C6 posiada silnik 5.2V10 FSI a nie 4.2V8 FSI
EDIT:
spr co za babol wykonałem
http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-audi-a ... ybbOz.html
3,2 nie 4,2- ee tam litra w tą czy w tamtą
o tym czy to S czy A nie wspomnę.
http://www.gzw.pl/kontakt.html
Spytaj tu bo z tego co widziałem na lpg forum to gość dość często montuje gaz do silników z bezpośrednim wtryskiem, zresztą zagazował nawet s8d3
Spytaj tu bo z tego co widziałem na lpg forum to gość dość często montuje gaz do silników z bezpośrednim wtryskiem, zresztą zagazował nawet s8d3
xyz
Obejrzałem zdjęcia instalacji w A8 z tej stronki. Trudno to ocenić pod względem technicznym, ale estetycznie wygląda bardzo dobrze i dyskretnie.pavel44 pisze:http://www.gzw.pl/kontakt.html
Bądź dobry jak chleb.
Nie prawda,jest wiele takich warsztatow ktore trudnia sie montazem instalacji do aut z bezposrednim wtryskiem i to na wysokim poziomie. W tym momencie praktycznie kazdy producent instalacji LPG oferuje instalacje do tych silnikow,kwestia rozsadnej ceny bo np. Instalacja Prinsa za 10k nie bedzie wcale jakosciowo lepsza od instalacji KME czy Stag za 6 czy 7k do tego auta,mwestia znalezienia warsztatu ktory wykona to fachowo i nalezycie. Np. Ostatnio montowalem gaz firmy KME do audi S5 4.2 FSI i nie ma prawie sladu po montazu pod maska,auto jezdzi jak zle bez zadnej roznicy w mocy. Co do instalacji w fazie ciwklej to sa to lepsze od tych gen 4 ale nie na nasze krajowe paliwo. Po roku czasu zdechnie pompa i koszt naprawy to kilka tys,bo zaden producent nie udzieli gwarancji na zabrudzenia takiej instalacji. Jesli chodzi o instalacje do FSI, TFSI i TSI w tym momencie jest mnostwo opcji za rozsadne pieniadze i jest mnostwo dobrych serwisow zajmujacych sie tym.