Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email lub (kliknij)
Ps: Po zalogowaniu się trzeba ustawić własne auto. (kliknij)
jordan233 pisze:Jak narazie to chcę ogarnąć Tuner TV i wydech do końca roku,nie wiem czy będę szedł w stronę Ultera czy też MGmotorsport - dodam iż interesują mnie same koócówki ewentualnie wydech końcowy.
No jeżeli chcesz cokolwiek usłyszeć swojej V8-semki to musisz zmienić co najmniej całe tłumiki końcowe
Damian wiem wiem,wyskoczyło mi kilka nowych wydatków i mam dylemat
Słyszałem jak twoja ósemka chodzi i to daje mi do myślenia
Wczoraj wieczorem zaprowadzilem autko do Marka,dzisiaj już odebrałem.
Wymienione zostały:
- przednie wahacze
- drążki oraz końcówki drążka
- łączniki stabilizatora.
- został usunięty luz na stabilizatorze który powodował pukanie .
- geometria ,zbieżność na HUNTER 3D
Reasumując teraz można zap......ć
Wielkie podziękowania dla Marka Podwysockiego - SMP Serwis.
VanDyke pisze:Napisz coś o tym luzie na stabilizatorze. Jak został zlikwidowany? Jakie to było pukanie?
Była jakaś śruba za słabo dokręcona z lewej strony od stabilizatora,co powodowało pukanie przy wjechaniu na jakąkolwiek dziurę,próg spowalniający itp , w Holandii chcieli mi z tego powodu łapę skrzyni wymieniać....... ,dodam że niepotrzebnie mi wymienili wahacz który był dobry......
Marek zdiagnozował problem w 2 minuty ,a pie.....e wiatraki tydzień i nie znaleźli tego pukania.
Najważniejsze że teraz wszystko jest ok i można szarżować,szkoda tylko że śniegu brak...
Dzisiaj zawitał nowy zbiorniczek wyrównawczy,stary odmówił całkowicie posłuszeństwa
Myślałem że zbiorniczek jest sprzedawany razem z korkiem ,ale jednak nie hehe
Korek zamówiłem aby było ładniej
Czekam jeszcze na końcówki wydechu od MGmotorport,zrezygnowałem z całego wydechu.
Trochę to trwa.... gdyż MGmotorsport ma od groma roboty.
Na wiosnę zawitają tylko przepustnice elektryczne,nic wiecej mi nie potrzeba jeśli chodzi o wydech.
jordan233, nie widziałem ze w benzynie jest tak na wierzchu widoczny ten zbiorniczek 😉 W TDI siedzi schowany na podszybiu pod plastikami 😉
A przepustnice super sprawa, w amerykańskich auta u to standardowa przeróbka 😉
Billy, sterowane elektrycznie sa, masz przepustnice a za nimi silniczki elektryczne, kabelek puszczony do środka i przycisk badz na pilota bez kabelka 😉
Czekam jeszcze na końcówki wydechu od MGmotorport,zrezygnowałem z całego wydechu.
zgadza się... terminy u nich są bardzo odległe ale to tylko potwierdza ich profesjonalizm (mimo cen nie mają najmniejszego problemu z klientami)
na wiosnę będę chciał u nich ogarnąć wydech do swojego pudła
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 21:31 przez panton, łącznie zmieniany 1 raz.
mam tak samo tez wymieniałem zbiorniczek na nowy i korek osobno trzeba bylo dokupic zastanawiam sie czy ni epowinna przychodzic na to jakas maskownica plastikowa
Myślałem że zbiorniczek jest sprzedawany razem z korkiem ,ale jednak nie hehe
Korek zamówiłem aby było ładniej
Na wiosnę zawitają tylko przepustnice elektryczne,nic wiecej mi nie potrzeba jeśli chodzi o wydech.
tez u nich zamawiam czesci powiedz cos wiecej o tych przepustnicach co i jak
dracus6662 pisze:mam tak samo tez wymieniałem zbiorniczek na nowy i korek osobno trzeba bylo dokupic zastanawiam sie czy ni epowinna przychodzic na to jakas maskownica plastikowa
żadna maskownica nie przychodzi.
Lukas134 pisze:
Mgmotorsport bedzie wspawywal koncówki same w Twoje wydechy?😉
Nie,za daleko mam do nich
Zamówione są końcówki 100x80 owalne + Y-PIPE - w końcu są już w realizacji.......
Pytałem również MGmotorsport o elektryczne przepustnice,ale wołają 2500zł
panton pisze:
zgadza się... terminy u nich są bardzo odległe ale to tylko potwierdza ich profesjonalizm (mimo cen nie mają najmniejszego problemu z klientami)
na wiosnę będę chciał u nich ogarnąć wydech do swojego pudła
Tak chłopaki wiedzą co robią,dlatego się na nich zdecydowałem
dracus6662
Tak to wygląda mniej wiecej :
sterowanie z pilota - ale ja sobie pilota odpuszczam i będzie tylko sterowanie z kabiny.
przełączniki będą umieszczone w małym schowku kierowcy .