jordan233 pisze:Jak narazie to chcę ogarnąć Tuner TV i wydech do końca roku,nie wiem czy będę szedł w stronę Ultera czy też MGmotorsport - dodam iż interesują mnie same koócówki ewentualnie wydech końcowy.
No jeżeli chcesz cokolwiek usłyszeć swojej V8-semki to musisz zmienić co najmniej całe tłumiki końcowe
Damian wiem wiem,wyskoczyło mi kilka nowych wydatków i mam dylemat
Słyszałem jak twoja ósemka chodzi i to daje mi do myślenia
Wczoraj wieczorem zaprowadzilem autko do Marka,dzisiaj już odebrałem.
Wymienione zostały:
- przednie wahacze
- drążki oraz końcówki drążka
- łączniki stabilizatora.
- został usunięty luz na stabilizatorze który powodował pukanie .
- geometria ,zbieżność na HUNTER 3D
Reasumując teraz można zap......ć
Wielkie podziękowania dla Marka Podwysockiego - SMP Serwis.
VanDyke pisze:Napisz coś o tym luzie na stabilizatorze. Jak został zlikwidowany? Jakie to było pukanie?
Była jakaś śruba za słabo dokręcona z lewej strony od stabilizatora,co powodowało pukanie przy wjechaniu na jakąkolwiek dziurę,próg spowalniający itp , w Holandii chcieli mi z tego powodu łapę skrzyni wymieniać....... ,dodam że niepotrzebnie mi wymienili wahacz który był dobry......
Marek zdiagnozował problem w 2 minuty ,a pie.....e wiatraki tydzień i nie znaleźli tego pukania.
Najważniejsze że teraz wszystko jest ok i można szarżować,szkoda tylko że śniegu brak...
Dzisiaj zawitał nowy zbiorniczek wyrównawczy,stary odmówił całkowicie posłuszeństwa
Myślałem że zbiorniczek jest sprzedawany razem z korkiem ,ale jednak nie hehe
Korek zamówiłem aby było ładniej
Czekam jeszcze na końcówki wydechu od MGmotorport,zrezygnowałem z całego wydechu.
Trochę to trwa.... gdyż MGmotorsport ma od groma roboty.
Na wiosnę zawitają tylko przepustnice elektryczne,nic wiecej mi nie potrzeba jeśli chodzi o wydech.
jordan233, nie widziałem ze w benzynie jest tak na wierzchu widoczny ten zbiorniczek 😉 W TDI siedzi schowany na podszybiu pod plastikami 😉
A przepustnice super sprawa, w amerykańskich auta u to standardowa przeróbka 😉
Billy, sterowane elektrycznie sa, masz przepustnice a za nimi silniczki elektryczne, kabelek puszczony do środka i przycisk badz na pilota bez kabelka 😉
Czekam jeszcze na końcówki wydechu od MGmotorport,zrezygnowałem z całego wydechu.
zgadza się... terminy u nich są bardzo odległe ale to tylko potwierdza ich profesjonalizm (mimo cen nie mają najmniejszego problemu z klientami)
na wiosnę będę chciał u nich ogarnąć wydech do swojego pudła
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 21:31 przez panton, łącznie zmieniany 1 raz.
mam tak samo tez wymieniałem zbiorniczek na nowy i korek osobno trzeba bylo dokupic zastanawiam sie czy ni epowinna przychodzic na to jakas maskownica plastikowa
Myślałem że zbiorniczek jest sprzedawany razem z korkiem ,ale jednak nie hehe
Korek zamówiłem aby było ładniej
Na wiosnę zawitają tylko przepustnice elektryczne,nic wiecej mi nie potrzeba jeśli chodzi o wydech.
tez u nich zamawiam czesci powiedz cos wiecej o tych przepustnicach co i jak
dracus6662 pisze:mam tak samo tez wymieniałem zbiorniczek na nowy i korek osobno trzeba bylo dokupic zastanawiam sie czy ni epowinna przychodzic na to jakas maskownica plastikowa
żadna maskownica nie przychodzi.
Lukas134 pisze:
Mgmotorsport bedzie wspawywal koncówki same w Twoje wydechy?😉
Nie,za daleko mam do nich
Zamówione są końcówki 100x80 owalne + Y-PIPE - w końcu są już w realizacji.......
Pytałem również MGmotorsport o elektryczne przepustnice,ale wołają 2500zł
panton pisze:
zgadza się... terminy u nich są bardzo odległe ale to tylko potwierdza ich profesjonalizm (mimo cen nie mają najmniejszego problemu z klientami)
na wiosnę będę chciał u nich ogarnąć wydech do swojego pudła
Tak chłopaki wiedzą co robią,dlatego się na nich zdecydowałem
dracus6662
Tak to wygląda mniej wiecej :
sterowanie z pilota - ale ja sobie pilota odpuszczam i będzie tylko sterowanie z kabiny.
przełączniki będą umieszczone w małym schowku kierowcy .