[D2 FL ALL ] Klocki hamulcowe
[D2 FL ALL ] Klocki hamulcowe
Witam, wymieniłem dzisiaj klocki hamulcowe z przodu - były lucasa zmiana na boscha. Niestety po zamontowaniu zorientowałem się że te nowe mają inną kostkę tą z czujnikiem zużycia niż te stare - była okrągła, a teraz jest prostokątna. Czy można jakoś połaczyc te kostki, np. przez obcięcie tej nowej kostki i wpięcie samych kabelków do starej kostki?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Połączyłem kabelki z nowych klocków ze starą kostka, a kontrolka na wyświetlaczu dalej świeci, co to może być? Może zmostkować?
Druga sprawa jest taka, że przednie lewe koło praktycznie "stoi" po wymianie klocków, a tarcza po przejechaniu paru km jest gorąca. Prawe koło obraca się bez problemu, a tarcza jest lekko nagrzana - dodatkowo wziąłem się za wymiane oslony przegubu z lewej strony i żeby odkręcić zacisk musiałem wykręcić odpowietrznik, po całej robocie chciałem odpowietrzyć układ bo wyleciało troche płynu. i Tu pech... urwałem odpowietrznik z prawej strony. Macie jakis sposób na wykręcenie odpowietrznika???
Druga sprawa jest taka, że przednie lewe koło praktycznie "stoi" po wymianie klocków, a tarcza po przejechaniu paru km jest gorąca. Prawe koło obraca się bez problemu, a tarcza jest lekko nagrzana - dodatkowo wziąłem się za wymiane oslony przegubu z lewej strony i żeby odkręcić zacisk musiałem wykręcić odpowietrznik, po całej robocie chciałem odpowietrzyć układ bo wyleciało troche płynu. i Tu pech... urwałem odpowietrznik z prawej strony. Macie jakis sposób na wykręcenie odpowietrznika???
lukhel, zamiast naprawić to popsułeś auto ...wracając do tematu:
Możesz i zobacz co będzie.lukhel pisze:Może zmostkować?
Bosch robi gówniane klocki mogą być za grube albo coś źle poskładałeś ...ewentualnie tłoczek zapieczony.lukhel pisze:przednie lewe koło praktycznie "stoi" po wymianie klocków
Są specjalne narzędzia do takich celów lub np. wiertarka i gwintownik.lukhel pisze:Macie jakis sposób na wykręcenie odpowietrznika???