mam taki problem z ABS-em w mojej A8, wyskakuje mi wykrzyknik w nawiasach na środku ekranu między licznikami i pali się ABS. Podłączyłem pod komputer i mi wyskoczyło coś : Linia danych ABS>zestaw wskaźników brak sygnału. Usuwam i niby jest oki, przejadę kawałek i znowu się pali
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] Problem z ABS
- Lukas134
- Super Klubowicz

[D2 98 4.2PB ] Problem z ABS
Witam,
mam taki problem z ABS-em w mojej A8, wyskakuje mi wykrzyknik w nawiasach na środku ekranu między licznikami i pali się ABS. Podłączyłem pod komputer i mi wyskoczyło coś : Linia danych ABS>zestaw wskaźników brak sygnału. Usuwam i niby jest oki, przejadę kawałek i znowu się pali
a jak pali się cały czas i chcę podłączyć komputer to nie chce się łączyć . Może ktoś miał podobny problem ??
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:52 przez Lukas134, łącznie zmieniany 3 razy.
- Ino
- Forum Audi A8

-
olo_gsm
- Forum Audi A8

U mnie dla kolegów z klubu koszt regeneracji to 200 zł brutto. 2 lata gwarancji na sterownik, możliwośc wystawienia faktury VAT, czas naprawy 1 dzień roboczy.Lukas134 pisze:Sterownik pompy ABSu padłto samo miałem
podobno bardzo częsta usterka w quattro i 4motion
300zł i po problemie
Prawdopodobie sterownik z awaryjnej serii xxx 614 111 xx
W razie czego dzwoń 606475602.
[ Dodano: 2010-12-10, 22:57 ]
Sprawdź dobrze zasilania na grubych przewodach. Jeżeli zasilania ok to może się silnik pompy ABS zawieszać (prawdopodobnie szczotki).Ino pisze:Hej mam to samo ...wyłaczę samochód ABS gaśnie po przejechaniu paru metrów i naciśnięciu hamulca ABS działa po czym zaświeca sie kontrolka i wykrzyknik....Dziś podłączyłem do VAG-u i wyskoczył błąd 301...co to oznacza???????
>>>AUTOELEKTRONIKA<<<
- Ino
- Forum Audi A8

- Lukas134
- Super Klubowicz

-
krzysztofeq
- Forum Audi A8

- Mikigd
- Forum Audi A8

Panowie - Dziś odebrałem Sterowik z naprawy i chce się zabrać za montaż .
Przy demontażu wypadły z niego takie 2 balszki i nie przyuważyłem jak moją być zamocowane. :-/
Pewnie spełniają funkcję jakoś usztywnijącą ?!
Mam jedno pytanie czy wiecie jak mają być włożone blaszki :?: , bo jeśli mają być żle założóne to może lepiej wogóle ich nie wkładać.
Proszę o pomoc - pilnie.
Przy demontażu wypadły z niego takie 2 balszki i nie przyuważyłem jak moją być zamocowane. :-/
Pewnie spełniają funkcję jakoś usztywnijącą ?!
Mam jedno pytanie czy wiecie jak mają być włożone blaszki :?: , bo jeśli mają być żle założóne to może lepiej wogóle ich nie wkładać.
Proszę o pomoc - pilnie.
-
Darek1972
- Forum Audi A8