Witajcie!
Mam "na stanie" w swoim D2 sztywny ASR (bez guzika w konsoli), ale na tych śniegach mieli kołami jak oszalałe. Co sie stało?
[D2 97 4.2PB/LPG ] Dziwne ślizgi,buksowanie kół-co sie dzi
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
[D2 97 4.2PB/LPG ] Dziwne ślizgi,buksowanie kół-co sie dzi
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 19:33 przez rollo_tomasi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
normalnie jest tak że jakbyś miał ASR to podczas uślizgu koła zapalała by się lampka na FISie do momentu złapania odpowiedniej przyczepności. Jeśli tak nie jest to raczej nie masz ASR, ale skoro Adam twierdzi że był to jak sie poddaje.
Tak jak mówie jest to jeden wspólny system działający na tej samej pompie ABSu więc jeśli jedno jest padnięte to drugie raczej by nie działało. Ale to wtedy na 100% miałbys jakiś komunikat na FISie. Na wszelki wypadek podepnij kompa i sprawdź błędy, albo spróbuj z Adamem pogadać. Ja sie coś nie mogę do niego dodzwonić, się chłopak w teren zapuścił
Tak jak mówie jest to jeden wspólny system działający na tej samej pompie ABSu więc jeśli jedno jest padnięte to drugie raczej by nie działało. Ale to wtedy na 100% miałbys jakiś komunikat na FISie. Na wszelki wypadek podepnij kompa i sprawdź błędy, albo spróbuj z Adamem pogadać. Ja sie coś nie mogę do niego dodzwonić, się chłopak w teren zapuścił
to nie jest zwykły napęd...to
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8