![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Uszkodzony FIS
- robertas
- Super Klubowicz
Nyku... ja Ci podpowiem tak jak teeree napisal... Zadzwon napisz od tych z naprawy licznikow z zor... Robilem tam fis z c5 i mimo problemow i wydanej kasy, podolali tematowi... Wtedy licznik okazal sie byc jakas hybryda... Zadzwon i dogadaj sie z nimi... Moze byc tak ze zrobia Ci to na miejscu... Goscie sie znaja na rzeczy tylko ze jest pare km do przejechania 

- Nyku
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Radek
-
- Forum Audi A8
Podłączę się pod temat, tydzień temu, gdy przymroziło do około -15 stopni, wyświetlacz u mnie w aucie świecił bardzo słabo, podczas jazdy w dzień nie było na nim praktycznie nic widać. W lecie przy +35 było wszystko OK, teraz przy ~0 też jest już chyba lepiej - nie byłem w aucie przez kilka dni, więc nawet nie wiem
Czy ten "kolorowy" FIS w A8/S8 FL jest taki wrażliwy na ujemne temperatury, czy cos po prostu u mnie siada?

Czy ten "kolorowy" FIS w A8/S8 FL jest taki wrażliwy na ujemne temperatury, czy cos po prostu u mnie siada?
- Nyku
- Super Klubowicz
- Nyku
- Super Klubowicz
Cały ten wyświetlacz jest (poprawcie mnie jak źle mówie) na mikrostykach grubości ludzkiego włosa (ktoś mi tak kiedyś nagadał) , po tylu latach przy niższych temperaturach po prostu już nie dostaje/przekazuje takiego sygnału jak należy, przez co właśnie ciemnieją albo zanikają całkiem czy tracą kontrast.