jak w temacie. Oleju było na minimum, więc dolałem 1l i poziom doszedł do maximum. Przejechałem autem ok 300-400 km , i olej na bagnecie z jednej strony bagnetu jest lekko nad minimum z drugiej poniżej. Nie widać raczej wycieku pod autem. Raczej bo obecna plucha i błoto uniemożliwia dokładną weryfikację. Auto przy pierwszym rannym odpaleniu trochę dymi na niebiesko ale tym się nie przejmowałem bo widocznie są słabe świece żarowe i to pewnie stąd. Na dniach mechanik dokona dokładniejszych oględzn. Auto podczas jazdy nie dymi. Proszę o podpowiedzi gdzie szukać ewentualnych przyczyn w tych motorach.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 2.5TDI ] AFB spory ubytek oleju.
-
patryk1
- Forum Audi A8

[D2 99 2.5TDI ] AFB spory ubytek oleju.
jak w temacie. Oleju było na minimum, więc dolałem 1l i poziom doszedł do maximum. Przejechałem autem ok 300-400 km , i olej na bagnecie z jednej strony bagnetu jest lekko nad minimum z drugiej poniżej. Nie widać raczej wycieku pod autem. Raczej bo obecna plucha i błoto uniemożliwia dokładną weryfikację. Auto przy pierwszym rannym odpaleniu trochę dymi na niebiesko ale tym się nie przejmowałem bo widocznie są słabe świece żarowe i to pewnie stąd. Na dniach mechanik dokona dokładniejszych oględzn. Auto podczas jazdy nie dymi. Proszę o podpowiedzi gdzie szukać ewentualnych przyczyn w tych motorach.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2016, 21:42 przez patryk1, łącznie zmieniany 3 razy.
-
ernesto
-
szeryfisch
- Super Klubowicz

-
patryk1
- Forum Audi A8

-
patryk1
- Forum Audi A8

Witam, ponownie. Wczoraj po południu przy odpaleniu auta po jednodniowym postoju zauważyłem olej pod autem. Widoczne plamki, ciężko stwierdzić czy duże, bo przy obecnych roztopach ze wszystkiego zrobiło się błoto. Czyli raczej można stwierdzić, że mamy wyciek. Auto w poniedziałek jedzie na oględziny. Proszę o podpowiedzi, co wskazać mechanikowi jako typowe ewentualne miejsca wycieków w 2.5 TDI.
-
Gość