czy ten odpowietrznik w lamie ma być zakryty?
wszystkie tak maja,
myślałem ze powinien być otwarty w razie zaparowania lampy aby odparowała wilgoć ?
czy na allegro kupie te diody? do przylutowania
[D3 06 ] Lampy tył - naprawa/zamiana
W mojej a8 miałem problem z parującymi lampami w klapie. Mało tego, po mocniejszych opadach deszczu, po otwarciu klapy przelewała się w niej woda. Sądziłem że jedynym możliwym miejscem, którym mogła się ta woda tam dostać są właśnie lampy. Tak więc wiele razy rozbierałem je, uszczelniałem, z powrotem składałem, a woda dalej się pojawiała. Okazało się że wpływała listwą nad tablicą rejestracyjną Dopiero uszczelnienie tej że listwy osuszył mi lampy.
Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!!
@ptasiek - mam identycznie, woda przelewa mi się w lampach na klapie, pęknięć brak. Jak uszczelnić tą listwę nad rejestracją, trzeba rozebrać klapę od wewnątrz?
Już miałem kupować nowe lampy, proszę o info, jakim cudem ta woda się tam dostaje?
pozdrawiam
wazik
[ Dodano: 2018-06-02, 14:11 ]
Odpowiem sobie sam- dla innych z tym problemem
Uszczelnienie listwy ma sie nijak do lamp w klapie, nie ma żadnego połączenia z lampą.
Równie dobrze można sobie uszczelnić kierunki przednie
Po odkręceniu lampy, okazało się iż ze starosci na górze z tyłu są mikro pękniecia przez które podczas mycia dostaje się woda. Najlepiej uszczelnic klejem na gorąco i po sprawie.
Już miałem kupować nowe lampy, proszę o info, jakim cudem ta woda się tam dostaje?
pozdrawiam
wazik
[ Dodano: 2018-06-02, 14:11 ]
Odpowiem sobie sam- dla innych z tym problemem
Uszczelnienie listwy ma sie nijak do lamp w klapie, nie ma żadnego połączenia z lampą.
Po odkręceniu lampy, okazało się iż ze starosci na górze z tyłu są mikro pękniecia przez które podczas mycia dostaje się woda. Najlepiej uszczelnic klejem na gorąco i po sprawie.
Wniosek całkiem słuszny - blenda nad tablicą rejestracyjną nie ma nic do nieszczelnych lamp.wazik pisze:Odpowiem sobie sam- dla innych z tym problemem
Niestety te lampy z upływem lat nie tylko niszczą się z przodu ale również potrafią się rozklejać.wazik pisze:Po odkręceniu lampy, okazało się iż ze starosci na górze z tyłu są mikro pękniecia przez które podczas mycia dostaje się woda. Najlepiej uszczelnic klejem na gorąco i po sprawie.
Nieszczelności powstają nie tylko na tylnym dekielku i uszczelce ale również na przedniej stronie na krawędziach.
A lampy z wodą długo nie będą sprawne - taka to już jest z elektroniką.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-