części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Opinie na temat silnika 3.0tdi

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Opinie na temat silnika 3.0tdi

Post autor: grzybek86 » 08 lut 2016, 07:48

Jako ze w niedalekim czasie planuje kupic samochod chcialbym sie dowiedziec jak jest z tematem silnika 3.0tdi. Czytalem duzo ze podobno strasznie wadliwe sa napinacze i rozrzad moze przyprawic o zawrot glowy i wtryskiwacze ktorych nie da sie regenerowacale chcialbym zeby wypowiedzieli sie ci ktorzy maja przyjemnosc jezdzic. Czy A6 C6 i A8 D3 sa te same silniki 3.0 czy roznia sie czyms? Auto ktore bede szukał bedzie z pewną historia i serwisowane do końca w aso ale jednak wole dmuchać na zimne. Wiele osob pewnie podpowie zeby kupic 4.2Pb i tak tez bym zrobil lecz auto juz nie sluzy mi do dojazdu do pracy i nie oplaca mi sie kupowac 4.2 i dodatkowo zakladac lpg gdyz nigdy sie mi to nie zwroci, auta z lpg kupowac nie chce poniewaz kiedys kupilem i nie mozna bylo dojsc do ladu z autem. A podobno 3.0 ladnie mozna podkrecic moc.

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Opinie na temat silnika 3.0tdi

Post autor: Korton » 08 lut 2016, 08:32

Skoro lpg ci sie nie wroci, to znaczy, ze bedziesz bardzo malo km robil, byc moze duzo krotkich tras. W takim wypadku tym bardziej dizel sie do tego nie nadaje. Wg mnie dizel jest idealny i lepszy od lpg na dlugie trasy (zdarzy sie nagrzac, nie trzeba co 200-300km tankowac, krotkimi trasami zabijesz DPF, itd).

Druga sprawa, pisze ze miales lpg i juz nie chcesz bo ciagle sie cos dzialo. Spapral ci ktos instalke, ewentualnie miales silnik ktory wyjatkowo nie lubi sie z lpg. silnik 4.2 pb do nich nie nalezy i dobra i dobrze zalozona instalacja lpg nie bedzie powodowala problemow. Ja swoja mam 2 lata i slownie 0 problemu, owszem po zakupie musialem poprawic jej montaz po "fachowcach". Wczesniejsze 2 samochody tez z lpg i bezproblemowo.

udsifu

Post autor: udsifu » 26 lut 2016, 02:56

Imo tylko benzyna V.

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 26 lut 2016, 10:24

udsifu pisze:Imo tylko benzyna V.
może jakieś argumenty?? bo na takie tłuczenie postów bez sensu na forum kolego to szkoda twojej klawiatury po prostu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl