W V8 nie czułem nic jak tylko komfort na balonie lepszy. 255 czy 225 bez rożnicy.
Moment sie liczy a w dieslu masz go więcej jak w PB tej samej pojemności. Masa felg może byc odczuwalna jeśli damy jakies np AEZV 22" to waga jednej ze 22kg
Nie wiem jak przy A8, jestem jej posiadaczem od zaledwie kilku dni, miałem przedtem a3 2.0 tdi 185hp&430nm i opony robiły dużą różnice 205, a 225, do a8 zamówiłem właśnie 245/35r20 GOODYEAR EAGLE F1 ASYMETRIC mam nadzieje, że to dobry wybór. Dzięki za odpowiedzi w temacie:)
Kolega widac nie rozumie że A8 to nie autko typu compact i w ósemie koło musi być!
Zreszta ja w dupowozie tez mam dużo szersze nic fabryka każe i może pali więcej ale za to pewniej sie prowadzi co dla mnie wazniejsze.
Dużo mniejsze koło to tez przekłamania i wirtualne kilometry-w skali roku wyjdzie troszke
Apo... jakies konkrety prosze Ale wybierac sie wybieram Poki co auto dalej w rozsypce koncze wnetrze, sterowanie tez juz ukonczylem niby mialo sie nie dac a dziala
Konkrety to takie że po odbiorze swojego składaka popedałuje do DE i dam znac chłopakom że mają juz przyjechać Mam duży salon więc bierz materaca jakiegoś i bedziem sie S-pocić
Całe dzielnice zastawie audicami i bede jak Król na włościach
Już się wystraszyłem po niektórych postach, że kupiłem za wąskie, a teraz dystans jaki mi będzie potrzebny przy szerokości 8,5 i et 45 żeby to jakoś wyglądało?