[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
Niby tak ale....Korton pisze:Pewnie wiesz, ze tak naprawdę i tak tankujesz orlen lub lotos Kosmetyczne roznice w dodatkach uszlachetniajacych moga byc.FOSS pisze: Orlen to kupa. Kiedyś patriotycznie tylko tam tankowałem ale średnio mi się na tym jeździło i kolega co siedzi w branży mówił, że to nic dobrego... więc szybko zmieniłem na Shell czy Statoil.
"Mimo że paliwa na stacjach BP, Lukoil, Neste, Shell czy Statoil dostarczane są przez Lotos lub Orlen, to mogą różnić się składem. Firmy zamawiając benzynę i olej napędowy podają ich konkretną specyfikację."
To z jednego z artykułów które dałeś do poczytania
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
niewiem jak to jest teraz, ale kilka lat temu moj ojciec mial taka mala stacje LPG i tankowalem tylko u niego, bo mialem za darmo i tez raz mi auto palilo wiecej, raz mniej, raz jezdzilo lepiej a raz gorzej, a gaz byl od jednego dostawcy, chyba wlasnie Orlen. i kiedys sie zaczelismy dopytywac czemu to tak i wychodzi na to, ze wszystko zalezy od tego ile jest propanu, a ile butanu nie zawsze jest idealnie taka sama mieszanka i to podobno ma wplyw ja sie nieznam, a tylko pisze, co mi powiedziano
Erni jak nie masz instalki co lata po OBD to nie sa ci sondy potrzebne. Ba nawet i te z OBD jak moja niekoniecznie potrzebują do pracy. Ale nierzadko słyszałem że podpięte sondy mieszały w ecu lpg.
Wg mnie u ciebie latem wiele spraw nie działało jak trzeba,jak piszesz cześc ogarniete masz ale z własnego doświadczenia wiem że szczególnie w ABZ musi wszystko byc ok.
Wg mnie u ciebie latem wiele spraw nie działało jak trzeba,jak piszesz cześc ogarniete masz ale z własnego doświadczenia wiem że szczególnie w ABZ musi wszystko byc ok.
jak podepniesz lambdy to tylko masz odczyt i jest łatwiej ustawiać
ale normalny nasz krajowy sterownik nie bierze tego sygnału do niczego
tylko kom sterujący miesza
Sterownik gazu opiera się tylko na czasu wtrysku i tylko na tym dlatego trzeba tak ustawić aby mógł korygować 25do -25 .
Obd działa troszkę inaczej ale zasada jest podobno tylko więcej tej korekty jest
ale normalny nasz krajowy sterownik nie bierze tego sygnału do niczego
tylko kom sterujący miesza
Sterownik gazu opiera się tylko na czasu wtrysku i tylko na tym dlatego trzeba tak ustawić aby mógł korygować 25do -25 .
Obd działa troszkę inaczej ale zasada jest podobno tylko więcej tej korekty jest