123mielony moja A8
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
123mielony moja A8
Witam wszystkich,choć jeżdzę już nią dwa lata to dopiero teraz się zebrałem i zrobiłem parę fotek swojej wymarzonej A8 - mce.Parę słów o samochodzie,a więc tak audiczka przyjechała do Polski ze Szwajcari.Jestem pierwszym właścicielem w Polsce,autko pochodzi z 1999r. jak kupowałem to miała przejechane 163 tyś.a dzisiaj ma zaledwie 174 tyś ,oczywiście 4.2 B Q.Kolor nadwozia to ciemny grafit,fotele Recaro czarne takie zestawienie miało być(nie lubię jasnych kolorów samochodów ani wnętrz taki już jestem wiem że dla sporej części kolegów jest to nie do pojęcia ,ale nic na to nie poradzę. Dwa komplety kół na lato to 235/50R18,a zima to 225/55R17.Autko generalnie posiada bardzo bogate wyposażenie z wyjątkiem ogrzewania postojowego i grzania zadków z tyłu.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- mariusz_ziom
- Forum Audi A8
witaj autko masz ładne i zadbane widać na zdjęciach że skura jest nie poniszczona jak to potrafi być, a co do tego grzania na postoju to co mi wiadomo (ale niejestem pewien) to na panelu klimatronika masz guzik "rest" to jest jakies wykożystanie nagżanego płynu z przewodów chłodzenia na postoju, chba że chodzi ci o weebasto to nie ma tematu ;-)
Przycisk REST to tzw. ogrzewanie resztkowe.mariusz_ziom pisze:(...) a co do tego grzania na postoju to co mi wiadomo (ale niejestem pewien) to na panelu klimatronika masz guzik "rest" to jest jakies wykożystanie nagżanego płynu z przewodów chłodzenia na postoju...
Funkcję tą uruchamia się po zatrzymaniu pojazdu i zgaszeniu silnika.
Po naciśnięciu przycisku uruchamia się panel klimatronica i nawiewy... dmucha powierzem przechodzącym przez nagrzewnicę więc podtrzymuje ciepło w samochodzie... wprawdzie działa dosyć krótko ale w zimę podczas tankowania skutecznie zapobiega wychłodzeniu wnętrza.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
Tak kolego chodziło mi o weebasto.mariusz_ziom pisze:witaj autko masz ładne i zadbane widać na zdjęciach że skura jest nie poniszczona jak to potrafi być, a co do tego grzania na postoju to co mi wiadomo (ale niejestem pewien) to na panelu klimatronika masz guzik "rest" to jest jakies wykożystanie nagżanego płynu z przewodów chłodzenia na postoju, chba że chodzi ci o weebasto to nie ma tematu ;-)
[ Dodano: 2011-12-02, 18:43 ]
Kilka nowych fotek.
[ Dodano: 2012-06-07, 18:50 ]
I stało się moja ósemeczka zmieniła dzisiaj właściciela,mam nadzieję że nowy właściciel będzie zadowolony.