Nasze forum otwarte, zamknięte
Nasze forum otwarte, zamknięte
Koledzy, koleżanki, moderatorzy i założyciele....
Od pewnego czasu nurtuje mnie jeden temat związany z naszym forum...
Bez zalogowania można przeglądać wszystkie tematy, wszystkie posty (wypowiedzi klubowiczów) oraz wszystkie profile klubowiczów ze wszystkimi szczegółami :shock:
Osobiście wolałbym aby osoby nie należące do naszego klubu (nie zarejestrowane i nie zalogowane, obce i bliżej nam nie znane) nie mogły przeglądać wszystkiego na naszym forum...
proponuję zablokowanie takich elementów jak ponizej:
- profile użytkowników
- linki zamieszczane w wypowiedziach
- załączniki zamieszczane w wypowiedziach
- dział spraw wewnętrznych naszego klubu
Co Wy na ten temat uważacie :?:
Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane :idea:
Od pewnego czasu nurtuje mnie jeden temat związany z naszym forum...
Bez zalogowania można przeglądać wszystkie tematy, wszystkie posty (wypowiedzi klubowiczów) oraz wszystkie profile klubowiczów ze wszystkimi szczegółami :shock:
Osobiście wolałbym aby osoby nie należące do naszego klubu (nie zarejestrowane i nie zalogowane, obce i bliżej nam nie znane) nie mogły przeglądać wszystkiego na naszym forum...
proponuję zablokowanie takich elementów jak ponizej:
- profile użytkowników
- linki zamieszczane w wypowiedziach
- załączniki zamieszczane w wypowiedziach
- dział spraw wewnętrznych naszego klubu
Co Wy na ten temat uważacie :?:
Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane :idea:
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 23:41 przez FOSS, łącznie zmieniany 3 razy.
No własnie kolego - też myślałem o blokadzie wszystkiego chociaż wachalem się czy to aby nie jest zbyt radykalne podejście.dice111 pisze:Proponuję blokadę wszystkiego, a przynajmniej działów wewnętrznych, Nasze auta i Warsztatu.
Przy technicznym miałem wątpliwości - ale właściwie to czemu z naszej wiedzy i znajomości klubowej mają korzystać wszyscy - także ci którzy zupełnie nie mają ochoty dołączyć do naszej społeczności...
więc jestem za blokadą wszystkiego 8-)
niech to będzie forum zamknięte - tylko dla klubowiczów 8-)
- tutenhamon
- Super Klubowicz
A co to da ? Jeżeli chodzi o złodziejstwo to osoba która poluje na A8 się zarejestruje i przeczyta co chce...Lukasz_ pisze:nasze forum także powinno być niedostępne dla osób spoza klubu.
Może i tak a po co ? Żeby mieć więcej userów na forum ?Lukasz_ pisze:Z tego co pamiętam kluby Audi A3 i Audi A4 wymagają logowania do przeglądania zawartości
Nie chodzi o złodziejstwo ale na tym przykładzie...kuczlaw pisze:A co to da ? Jeżeli chodzi o złodziejstwo to osoba która poluje na A8 się zarejestruje i przeczyta co chce...
wychodząc z założenia, że jeśli chcą ukraść Twoje S8 to i tak ukradną bo dobrze wiedzą jak...
po co zakładać jakiekolwiek zabezpieczenia???
a właściwie po co wogóle zamykać zamki???
znasz jakieś powody :?:
:idea:
Z takich samych powodów osobiście chciałbym aby przynajmniej częściowo nasze forum bylo zablokowane dla osób "obcych"
Zdecydowanie nie chodzi tu o napływ nowych userów - a w miarę upływu czasu i tak widać kto jest tutaj "martwą duszą" :-Pkuczlaw pisze:Żeby mieć więcej userów na forum ?
Trzeci post w temacie: http://www.a8team.pl/topics16/297.htm
"A tak a propos, czy nasze forum można przeglądać bez zalogowania?"
Właśnie o to pytałem. Jestem za zablokowaniem oraz za podawaniem pełnych informacji o sobie. Ja nie mam nic do ukrycia, a może być kilku amatorów cudzej własności to ostudzi.
"A tak a propos, czy nasze forum można przeglądać bez zalogowania?"
Właśnie o to pytałem. Jestem za zablokowaniem oraz za podawaniem pełnych informacji o sobie. Ja nie mam nic do ukrycia, a może być kilku amatorów cudzej własności to ostudzi.
Bądź dobry jak chleb.
- Doc
- Administrator
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2006
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Imię: Andrzej
W rzeczy samej.kuczlaw pisze:A co to da ? Jeżeli chodzi o złodziejstwo to osoba która poluje na A8 się zarejestruje i przeczyta co chce...Lukasz_ pisze:nasze forum także powinno być niedostępne dla osób spoza klubu.
Może i tak a po co ? Żeby mieć więcej userów na forum ?Lukasz_ pisze:Z tego co pamiętam kluby Audi A3 i Audi A4 wymagają logowania do przeglądania zawartości
Poza tym, nikt z Was nie pomyślał o czymś takim jak indexowanie naszego forum przez wyszukiwarki. Jeśli się zamkniemy, nie znajdzie nas tu pies z kulawą nogą. Będziemy sami się kisić w tej intymnej społeczności. Pozycja w google spadnie, znikniemy niemal z wyszukiwarek. Pozycjonuję klub po to, aby ludzie nas znaleźli, a nie przeciwnie.
Mogę zgodzić się z argumentem, który chyba też się nie pojawił, aby np dział stricte klubowy ze sprawami wewnętrznymi był dostępny tylko dla zarejestrowanych.
Z czasem, jak będzie nas więcej, możemy zrobić restrykcję odnosnie działu ogłoszenia. Aby móc je umieścić, user musi mieć X postów.
Uprzedzając pytania.
Jeśli ktoś nie chce podawać szczegółów o sobie i chce regulaminowo mieć wypełniony profil, zamiast Konstancin niech wpisze Mazowieckie.
Jeśli ktoś ma obawy, niech pokazując swoje auto, zamaluje tablice rejestracyjne.
Poza tym w profilu nic nie ma, żadnych danych, o które można się obawiać.