[ALL] Felgi w Waszych autach
... i Passat R36 chybadanishow pisze:To chyba z Tiguana R-Line
Miałem podobne... od Phaetona.... ale podobne a nie takie same
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Dla A8 falga musi mieć nośność minimum 680 kg (jeżeli jeździmy sami). Natomiast jeśli auto często jest dociążone osobami bądź też bagażem musimy zaopatrzyć się w fele które wytrzymają minimum 880 kg !!!
W skrócie, jedna felga musi wytrzymać połowę nacisku jednej osi (tej która ma większy dopuszczalny nacisk - zazwyczaj tylnej)
W skrócie, jedna felga musi wytrzymać połowę nacisku jednej osi (tej która ma większy dopuszczalny nacisk - zazwyczaj tylnej)
680 x2 to daje 1360kg. Skąd akurat ta wartość?
Ja mam w dowodzie podane dopuszczalny max nacisk na os 12,39 co daje 1263 kg tak? Przez 2 to mamy 631 na koło.
Czy dopuszczalny max nacisk to się jakoś pokrywa z aktualnym, faktycznym naciskiem?
W dowodzie DMC mam 2380kg.
Ciekawe ile mają oryginalne słoneczka czy moje fiat five'y...
Ja mam w dowodzie podane dopuszczalny max nacisk na os 12,39 co daje 1263 kg tak? Przez 2 to mamy 631 na koło.
Czy dopuszczalny max nacisk to się jakoś pokrywa z aktualnym, faktycznym naciskiem?
W dowodzie DMC mam 2380kg.
To wypadało by założyć felgi z dostawczych aut i to też nie wszystkie by miały taka nośność, wg mnie przesada.Natomiast jeśli auto często jest dociążone osobami bądź też bagażem musimy zaopatrzyć się w fele które wytrzymają minimum 880 kg !!!
Ciekawe ile mają oryginalne słoneczka czy moje fiat five'y...