[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
dzisiejsze tankowanie po 215 km średnio 23.52 / 100 nie licząc rozpałki w postaci PB na rozgrzanie, co do trasy zrobię teścik w święta bo na razie tylko jedną miałem po zakupie i może emocje mnie poniosły przy liczeniu i może faktycznie średnia przejazdu była poniżej tej opisywanej przeze mnie. Jednakowoż po tej trasie trzy razy liczyłem pod dystrybutorem i wyszło poniżej 14 litrów.
A co do tego na ubogo Apophis, tak na poważnie, to myślisz, że coś z mieszanką nie halo?
A co do tego na ubogo Apophis, tak na poważnie, to myślisz, że coś z mieszanką nie halo?
Jeśli coś ci nie wychodzi, weź większy młotek !
- ManiekJames
- Super Klubowicz
U mnie po wymianie wtryskiwaczy gazu liczyłem na delikatny spadek spalania, ale jest podobnie albo i nawet troszkę więcej pali, niż wcześniej - miałem w sumie błędy za ubogiej mieszanki, więc chyba nic dziwnego - do tego zbiegło się to w czasie ze zmianą opon na letnie (30mm szersze opony) i założeniem dystansów, po czym odczułem, że auto jedzie troszkę gorzej...więc prawy pedał trzeba naciskać troszkę mocniej;)
I tak - trasa tak do 140-150, raczej w miarę dynamiczna - 4 osoby w aucie + bagaże - ok 16-18 LPG.
W mieście to szczerze mówiąc nie wiem, bo od zakupu auta w lipcu 2015 nigdy nie wyjeździłem zbiornika tylko w mieście, ale nie dziadując poniżej 23-25 LPG nie zejdę;p
I tak - trasa tak do 140-150, raczej w miarę dynamiczna - 4 osoby w aucie + bagaże - ok 16-18 LPG.
W mieście to szczerze mówiąc nie wiem, bo od zakupu auta w lipcu 2015 nigdy nie wyjeździłem zbiornika tylko w mieście, ale nie dziadując poniżej 23-25 LPG nie zejdę;p
Wczoraj trasa 550 km z czego 380km autostradą z prędkością średnią 170km/h, reszta trasy to drogi tzw trzy cyfrówki przy prędkościach 110-140km/h i moja niunia spiła przeciętnie na całej trasie 17L/100km LPG. Komputer pokazywał 14,7
To ogólnie chyba bardzo dobra norma tym bardziej, że wczoraj był mocny wiatr.
Przy takiej cenie LPG (1,56 PLN na ORLENIE) to aż się chce deptać w ten gaz do oporu.
To ogólnie chyba bardzo dobra norma tym bardziej, że wczoraj był mocny wiatr.
Przy takiej cenie LPG (1,56 PLN na ORLENIE) to aż się chce deptać w ten gaz do oporu.